Închide

TOP STORY 2021 | Un loc de poveste din Europa – paradis pentru turiști, sărăcie cruntă pentru localnici

Avatar
cornwall, ocean, cliffs

Fotografie de diego_torres pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Suntem tentați să credem că oamenii care locuiesc în locuri de vacanţă idilice sunt întotdeauna fericiți și duc o viață de invidiat. Din păcate, realitatea este cu totul alta de multe ori. De exemplu, în comitatul britanic Cornwall, de pe coasta de sud-vest a Angliei. Mulţi turişti vin aici să se bucure de peisajul uluitor, inclusiv de faimoasele stânci falnice. Dar nu asta e realitatea pentru toată lumea, fiindcă sărăcia domneşte în Cornwall şi mulţi localnici nu se pot descurca, potrivit Digi 24.

Don Gardner s-a pensionat cu mai mult de 10 ani în urmă, dar încă lucrează ca voluntar. În fiecare zi îi ajută pe cei mai puțin norocoși, care nu-și pot asigura hrana. Când a început, acum 12 ani, aproviziona cu mâncare șase familii. Acum sunt peste 400.

Ne-am dus într-una din marile zone industriale din Cornwall. Acum totul a dispărut și iată-ne în acest depozit, la 3 mile distanță de mare, și sunt o mulțime de copii care nu își permit să meargă acolo, spune Don Gardner, voluntar al Băncii de Alimente Camborne. Am ajuns cu adevărat până la limita de jos. Nu există o sustenabilitate a locurilor de muncă, ceea ce cred că este una dintre cele mai mari probleme. Se duc de la un loc de muncă la altul, 16 ore săptămânal, deci nu există un sistem de pensii disponibil și viața lor este haotică, explică Don Gardner.

Realitatea oamenilor care locuiesc în Camborne este departe de imaginea pitorească a zonei Cornwall. Aici este una dintre cele mai sărace regiuni ale Marii Britanii, cu rate ridicate ale șomajului și cu puține perspective.

Chiar dacă turismul a creat noi locuri de muncă, locuințele sunt scumpe, iar prețurile au crescut cu aproximativ 30% de la începutul pandemiei.

Sute de familii suferă din cauza lipsei de locuințe la prețuri accesibile. Este mai profitabil pentru proprietarii de case să le închirieze turiștilor sau să le vândă londonezilor bogați care doresc a doua locuință.

Consilierul local Olly Monk vrea să acționeze responsabil pentru a rezolva problema. Tocmai a fost ales și e hotărât să-și îndeplinească promisiunea.

Există lucruri pe care le putem face chiar acum – cazarea temporară de urgență, care e în uz, și lansarea planului de creștere a clădirilor de locuit, în special a locuințelor la prețuri accesibile și a chiriilor la prețuri accesibile și a locuințelor publice, detaliază Olly Monk.

Guvernul britanic a promis, de asemenea, să investească în Cornwall și să creeze noi locuri de muncă pentru localnici, pe lângă turism.

scroll to top