Închide

Pe Elon Musk au ajuns să-l deranjeze banii: vrea să cumpere falimentara Silicon Valley Bank

Avatar
car, roadster, space

Fotografie de Juhele pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Într-o postare pe Twitter, rețeaua de socializare pe care o controlează, Elon Musk a admis că este interesat de cumpărarea băncii falimentare Silicon Valley Bank (SVB), răspunzând astfel la o sugestie a CEO-ului unei companii care vinde computere pentru gaming.

Miliardarul american a răspuns, vineri seară, unei sugestii conform căreia ”Twitter ar trebui să cumpere SVB și să devină o bancă digitală”. Postarea îi aparținea lui Min-Liang Tan, CEO al companiei Razer, care vinde computere pentru gaming.

Musk a răspuns:

”Sunt deschis la idee”.

Înființată în 1983, SVB a oferit finanțare pentru aproape jumătate din companiile americane din domeniul tehnologiei și al asistenței medicale susținute de capital de risc.

Problemele sale au ieșit la iveală săptămâna aceasta, când a dezvăluit că are nevoie urgentă de fonduri. Miercuri, compania și-a prezentat planurile de a strânge peste 2 miliarde de dolari de la investitori pentru a umple o lipsă în finanțele sale, creată de vânzarea unei părți din portofoliul său de obligațiuni, care a fost grav afectat.

SVB a scos la vânzare obligațiunile, deoarece unii clienți și-au retras banii de la bancă. Acțiunile SVB s-au prăbușit joi cu 60%. Tranzacționarea acțiunilor a fost întreruptă vineri, pe fondul unor informații potrivit cărora banca, incapabilă să strângă toți banii de care avea nevoie, ar fi căutat un cumpărător.

Apoi, autoritățile de reglementare din California au intervenit, închizând banca și apelând la US Federal Deposit Insurance Corporation pentru a acționa ca administrator judiciar. Silicon Valley Bank avea active totale de aproximativ 209 miliarde de dolari și depozite totale de 175 miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut, potrivit FDIC.

Ca un semn că îngrijorările se extind și în alte părți ale sectorului bancar, acțiunile altor creditori au scăzut și ele.

JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), Wells Fargo (WFC) și Citigroup (C) au suferit joi scăderi cuprinse între 4% și 7%.

scroll to top