Închide

Pentru a face față rivalilor chinezi, constructorii auto europeni pun presiune pe furnizori

Avatar
electric car, electric mobility, electric driving

Fotografie de IsmaelMarder pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Constructorii de automobile din Europa și furnizorii lor se vor confrunta cu un an dificil, în timp ce se întrec în reducerea costurilor pentru modelele electrice, pentru a contracara rivalii chinezi mai slabi, care aduc vehicule mai ieftine pentru a-i provoca pe teritoriul lor, potrivit Reuters.

O mare întrebare este cât de mult mai pot stoarce constructorii de automobile din Europa de la furnizorii care au început deja să concedieze lucrători, multe companii mai mici fiind afectate puternic de problemele lanțului de aprovizionare în timpul pandemiei.

Diferența dintre constructorii auto tradiționali din Europa și producătorii chinezi, care se concentrează mai mult pe vehiculele electrice, va fi afișată în mod clar în această săptămână la Salonul Auto de la Geneva, care revine după o pauză de patru ani din cauza pandemiei.

Singurele companii importante care organizează evenimente media sunt compania franceză Renault și companiile chineze SAIC și BYD – două dintre numeroasele companii auto din această țară care au pus ochii pe Europa.

Renault își lansează modelul electric R5, iar marca MG a SAIC își va dezvălui modelul hibrid M3. Între timp, sedanul Seal al BYD este nominalizat pentru premiul Mașina Anului. Dacă va câștiga, va fi primul model chinezesc care va obține prestigiosul premiu.

Spre deosebire de constructorii auto europeni, care depind de furnizori externi cu lanțuri de aprovizionare separate pentru combustibil fosil și electric, rivalii lor chinezi sunt puternic integrați pe verticală, producând aproape totul la nivel intern și menținând costurile la un nivel scăzut.

scroll to top