Închide

Penuria de avioane private afectează pregătirea cluburilor de fotbal din Premier League

Avatar
airplane, aviation, private jet

Fotografie de NoCopyrightVideoClips pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cluburile de fotbal de elită din Anglia care doresc să călătorească la meciuri cu avionul privat trebuie să facă ceva neobișnuit: să se așeze la coadă, potrivit Bloomberg.

Creșterea cererii de călătorii aeriene charter în Marea Britanie înseamnă că multe cluburi din Premier League își văd planurile de a ajunge la și de la meciurile în deplasare întrerupte, o problemă pe care unii antrenori au acuzat-o deja pentru performanțe dezamăgitoare pe teren.

După ce Chelsea FC a pierdut cu 3-0 la Leeds United FC la începutul acestei luni, antrenorul clubului londonez, Thomas Tuchel, a declarat că pregătirile sale pentru meci au fost afectate de schimbările aduse planurilor de călătorie. Chelsea nu a reușit să găsească un avion suficient de mare pentru a-și duce toți jucătorii și antrenorii la meci, așa că Tuchel și membrii staff-ului său au trebuit să ia un autobuz.

Leeds United, cu sediul în Yorkshire, în nordul Angliei, a avut propriile dificultăți înainte de o egalitate cu 2-2 împotriva Southampton FC pe coasta de sud, în această lună, potrivit unei persoane familiarizate cu problema. Leeds a trebuit să închirieze trei avioane mai mici pentru călătoria de aproximativ 230 de mile (370 de kilometri) și a făcut aranjamente similare pentru viitorul său meci împotriva Brighton & Hove Albion FC de sâmbătă, a spus sursa.

Newcastle United FC, cu sediul în nord-estul Angliei, a fost nevoită să-și schimbe aranjamentele obișnuite de călătorie cu avionul pentru meciul 0-0 cu Brighton, la aproximativ 340 de mile distanță, a spus o altă sursă, care a cerut să nu fie identificată, discutând informații confidențiale.

„Una dintre probleme pentru cluburile de fotbal este că toate doresc să închirieze avioane private, în mare parte mari, care pot fi mai puțin disponibile pentru o echipă și personalul de sprijin în același timp, sâmbăta și duminica”, a spus Sasha Ryazantsev, fost membru al consiliului și director financiar la Everton FC, un club EPL din nord-vestul Angliei.

Reprezentanții Chelsea, Leeds și Newcastle au refuzat să comenteze.

Cererea pentru avioane private mari a crescut, deoarece multe companii care au ales acest mod de călătorie în timpul pandemiei de Covid-19 au devenit acum confortabile cu acesta. Frustrările legate de perturbările în curs din industria avioanelor comerciale i-au determinat pe alții să plătească mai mult operatorilor privați de avioane pentru a scăpa de bătăi de cap.

Aprovizionarea a fost redusă și mai mult de prăbușirea companiei aeriene charter Jota Aviation, cu sediul în Marea Britanie, care opera aeronava Avro cu 95 de locuri, la începutul acestui an.

Plecările avioanelor private de pe aeroporturi au crescut dramatic de la nivelurile de dinainte de pandemie, potrivit datelor de la Asociația Europeană a Aviației de Afaceri, ceea ce nu le permite cluburile de fotbal să rezerve călătorii în scurt timp.

scroll to top