Petrolul și gazele naturale vor rămâne parte a sistemului energetic global pentru mulți ani


Autor:    -  
oil rig, oil platform, ocean
Fotografie de keridjackson pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Directorul general al companiei British Petroleum, Bernard Looney, a declarat că petrolul și gazele naturale vor rămâne parte a sistemului energetic global pentru mulți ani de acum înainte. Omul de afaceri a recomandat colegilor săi de breaslă și nu numai să se concentreze mai degrabă pe decizii menite să conducă la o reducere a emisiilor nocive, decât pe dezbateri ideologice, și să prevină creșterea prețurilor la carburanți pentru consumatori, relatează CNBC.

“Voi spune ceva care va enerva, pentru că mai este la modă să afirmi că petrolul și gazele naturale vor rămâne în sistemul energetic timp de decenii, dar aceasta este realitatea”, a declarat Bernard Looney într-un interviu acordat în cadrul forumului industriei energetice ADIPEC din Abu Dhabi.

El a subliniat că, potrivit raportului “Achieving Net Zero” (Net Zero) al Agenției Internaționale pentru Energie, dependența globală de petrol nu va dispărea complet până în 2050, când industria de resort va continua să livreze pe piață aproximativ 20 de milioane de barili pe zi.

În opinia lui Looney, hidrocarburile vor continua să joace un rol și în viitor, în ciuda eforturilor agresive de tranziție către surse de energie regenerabilă, iar cel mai bun lucru care poate fi făcut într-o astfel de situație este să se echilibreze extracția și prelucrarea combustibililor fosili pentru a reduce emisiile de carbon, potrivit DCNews.ro.

Looney a mai spus că nu ar trebui să se permită reducerea drastică a aprovizionării cu petrol și gaze, pentru ca prețurile să nu crească, făcându-i pe oameni să respingă ideea tranziției energetice. Șeful BP a subliniat că cererea și interesele consumatorilor trebuie luate în considerare atunci când se extinde oferta de surse alternative pe piața energetică.

BP dezvoltă în mod activ surse de energie regenerabilă. Gigantul energetic are o conductă de energie verde cu o capacitate de peste 23 de gigawați, iar proiecte în domeniul energiei eoliene și al combustibilului pe bază de hidrogen sunt în curs de implementare.

Anterior, BP a devenit una dintre cele peste 150 de companii care s-au alăturat inițiativei “Call for Action”. Companiile au solicitat cerințe de mediu mai stricte pentru industria navală din întreaga lume, pentru a accelera decarbonizarea acesteia până în 2050.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!