Închide

Piața imobiliară din Brașov a luat-o razna. În curând, prețuri de Cluj la poalele Tâmpei

Avatar
Brasov Foto Primarie Facebook

Foto: Primaria Municipiului Brasov Facebook

Timp de citire: 2 minute

Locuințele din Brașov se scumpesc tot mai mult, lună de lună, înregistrând câte un maxim istoric. Consultanții imobiliari din Brașov anunță o creștere de peste 50% a prețurilor locuințelor din oraș, în următorii cinci ani, conform BizBrașov.

Consultanții imobiliari brașoveni anunță că în următorii cinci ani se va înregistra o creștere cu 60% a prețurilor locuințelor din Brașov.

„Brașovul încă nu a atins potențialul Clujului sau al Constanței. De aceea ne așteptăm la creșteri mari de prețuri în următorii ani, având în vedere apropiata inaugurare a aeroportului, faptul că nu mai ai unde să construiești în oraș, iar indicii urbainstici sunt tot mai drastici, investițiile care ar urma să fie realizate prin PNRR”, a declarat Răzvan Calița, managing partner SVN România Brașov, citat de B1 TV.

Luna trecută, prețul mediu al apartamentelor din Brașov a trecut de  1.500 de euro pe metrul pătrat, cu 4 euro mai mult peste prețul din luna anterioară. Prețul a trecut cu 258 de euro pe metrul pătrat peste nivelul înregistrat în luna aprilie 2021.

Prețuri de 1.643 de euro pe metrul pătrat

În ceea ce privește locuințele construite recent, acestea au atins  prețuri de 1.643 de euro pe metrul pătrat, cu doar doi euro mai mult față prețul mediu atins în luna martie. Pe de altă parte, apartamentele mai vechi se pot cumpăra cu 1.471 de euro/mp, ceea ce înseamnă, cu șase euro mai mult față de prețul  mediu înregistrat în luna anterioară.

În comparație cu luna aprilie a anului 2021, prețurile au crescut cu 265 de euro/mp  în ceea ce privește locuințele noi și, respectiv, cu 218 euro/mp  pentru locuințele vechi.

Cea mai costisitoare locuință scoasă la vânzare în Brașov este un penthouse, care se află la etajul trei al unui bloc construit în anul 2019.  Locuința are 160 de metri pătrați utili și cuprinde patru camere.

De asemenea, în București preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere au revenit în martie pe plus, după o scădere uşoară în luna februarie, anunță B1 TV.

Totodată, dacă în anul 2021 creşterile lunare erau de 3-5%, anul 2022 aduce creşteri puternice de 8,4% în martie, după cele de 7 şi 6,6% din ianuarie şi februarie.

scroll to top