Închide

PMP trece pragul de 5% în sondaje. Tomac îl acuză pe Diaconescu de propagarea de informații false

Avatar
Pmp Eugen Tomac

Foto: Newsweek Romania

Timp de citire: 2 minute

Fostul europarlamentar (PDL, PMP, PLUS) Cristian Preda, în prezent decanul Facultății de Științe Politice a Universității din București, a vorbit, într-o postare pe Facebook, despre scandalul din interiorul PMP. Partidul a reușit să facă opoziție serioasă și să culeagă adepți de pe dreapta eșichierului politic, cum ar fi simpatizanți liberali nemulțumiți de actuala guvernare și coaliția PNL-PSD-UDMR.

“După ce a fost debarcat de la șefia PMP, întrucât voia să fuzioneze cu AUR, Cristian Diaconescu contestă în instanță destituirea sa din fruntea partidului. Eugen Tomac are dreptate când spune că blocarea PMP cu ajutorul tribunalelor e un cadou făcut majorității PNL-PSD-UDMR. Într-adevăr, PMP este – precum USR, Forța Dreptei ori Reper – un partid de opoziție, chiar dacă e în acest moment extra-parlamentar”, spune Cristian Preda.

Președintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, a spus, sâmbătă, într-o declarație de presă, că cei care încearcă să denigreze partidul nu vor reuși, făcând referirre la fostul lider, Cristian Diaconescu.

„Regretăm că în spaţiul public apar informaţii false precum că partidul este într-o situaţie complicată. Pentru cei care încearcă să denigreze activitatea noastră, am un singur mesaj. Este regretabil că un om care a fost ministru de Justiţie, ministru de Externe nu înţelege noţiuni elementare de democraţie. În acest partid mai există vreo cinci, şase foşti miniştri, un şef de stat, nimeni nu şi-ar permite niciodată să încalce norme elementare de reprezentare democratică şi evident să pună o instituţie politică într-o situaţie atât de neplăcută”, a declarat Eugen Tomac, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

‘Domnul Diaconescu face un joc foarte urât’

El a mai afirmat că Cristian Diaconescu face un joc urât în avantajul oponenţilor politici.

„Din păcate, constatăm că domnul Diaconescu face un joc foarte urât în avantajul oponenţilor noştri politici. Nu a înţeles un lucru elementar. Un partid întreg, o conducere formată din 65 de oameni, reprezentaţi din întreaga ţară, a votat anul trecut în luna martie pentru excluderea domniei sale din rândurile noastre. Şi este regretabil că am ajuns în acest punct, că partidul are peste 80 de dosare pe rol, pentru a demonstra ce? Este incredibil acest asalt pe care unii îl dau asupra PMP şi asigur că avem suficientă energie şi determinare pentru a merge mai departe. Este esenţial să respectăm regulile democratice care definesc un stat de drept şi nicidecum să împiedicăm activitatea unui partid. Nu există două partide, există decât unul singur, ales democratic care îşi desfăşoară activitatea fără a intra în chestiuni care ţin de speculaţii”, a transmis Eugen Tomac.

Acesta crede că Diaconescu trebuie să se oprească din a hărţui PMP.

„Am simţit nevoia să fac aceste precizări pentru că au existat diferite încercări absolut de neexplicat şi trebuie să înţeleagă şi dumnealui că a sosit un moment în care este bine să se oprească din această hărţuire a unui partid care i-a oferit şansa de a-i fi preşedinte, însă nu a putut să se ridice la acest nivel şi este regretabil că s-a ajuns în acest punct”, a precizat Tomac.

scroll to top