Închide

Primark, vânzări masive de Crăciun, impulsionate de Rita Ora

Avatar
Rita Ota Primark 2

foto: corporate.primark.com

Timp de citire: 2 minute

Retailerul de modă și articole pentru casă Primark a raportat vânzări “masive” de Crăciun, în ciuda vremii călduroase neobișnuite pentru acest sezon. O contribuție majoră au avut hainele de performanță, hainele pentru timpul liber și cele la comandă, dar și colaborarea cu cântăreața Rita Ora.

În cele 16 săptămâni până la 6 ianuarie, vânzările cu amănuntul au crescut cu 7,9%, ajungând la 3,37 miliarde de lire sterline, vânzările de tip “like-for-like” crescând cu 2,1%, datorită prețurilor medii de vânzare mai mari.

Potrivit Fashion United, în Marea Britanie, vânzările totale ale Primark au crescut cu 4,5 la sută în această perioadă, iar vânzările “like-for-like” au crescut cu 3,8 la sută. Retailerul a precizat că vremea caldă de la începutul perioadei a fost dificilă, însă vânzările au crescut puternic în perioada premergătoare Crăciunului. Retailerul a raportat cea mai bună zi de comerț din istorie pe 2 decembrie, iar săptămâna dinaintea Crăciunului a fost cea mai bună săptămână de comerț din istorie în Marea Britanie.

Cota de piață a Primark în Marea Britanie a atins, de asemenea, un nou record de 7,1% pentru cele 12 săptămâni până la 10 decembrie, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de anul trecut, potrivit Kantar.

Vânzări solide în Marea Britanie, Europa și SUA în perioada Crăciunului

În Europa, cu excepția Regatului Unit, vânzările totale în această perioadă au crescut cu 8,1%, cu o creștere de 1,3% a vânzărilor de tip “like-for-like”.

Primark a adăugat că performanța “a fost mixtă”, cu unele țări care au înregistrat rezultate bune, iar alte țări au fost afectate de condițiile economice locale. De asemenea, a adăugat că vânzările au fost impulsionate de trei magazine noi în Franța, unul în Spania și unul în Polonia.

Primark a raportat, de asemenea, progrese în SUA, unde vânzările au crescut cu 45% în această perioadă, datorită deschiderii a trei noi magazine.

Privind în viitor, Primark a declarat că iese din această perioadă cu niveluri de stocuri “într-o poziție bună” și va continua să monitorizeze situația din Marea Roșie. În acest stadiu, afirmă că nu se așteaptă la nicio perturbare semnificativă a lanțului său de aprovizionare.

scroll to top