Închide

Probleme la subwooferele Bose. Rechemare în service pentru risc de incendiu

Avatar
bose, speaker, staging

Fotografie de dannaragrim pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul de soluţii audio Bose anunţă rechemarea în service a peste 1 milion de subwoofere, din cauza riscului de incendiu.

După ce a identificat 21 de cazuri la nivel global în care modulele de bass au produs scântei ori au început să se topească, inclusiv trei situaţii în care focul s-a extins, Bose a impus o rechemare în service a produselor afectate.

Sunt vizate, astfel, peste un 1 milion de subwoofere foarte vechi, livrate între ianuarie 1994 şi aprilie 2007, care făceau parte din seriile de sisteme home theater Acoustimass, Lifestyle şi Companion.

Produsele în discuţie costau, la vreme respectivă, între 200 de dolari şi 2.200 de dolari, numărându-se printre cele mai scumpe, dar şi cele mai apreciate sisteme audio.

Vechimea sistemelor rechemate acum de Bose, dincolo de problema evidenţiată, arată şi cât de durabile au fost produsele companiei, dacă încă există oameni care le folosesc după aproape 30 de ani.

Compania spune că se oferă să repare produsele afectate şi, în plus, promite o reducere de 40% la achiziţia unui produs înlocuitor.

Bose nu este la prima rechemare. În 2012, compania a rechemat o serie de sisteme audio tot din cauza riscului de incendiu care apărea în momentul în care acestea erau conectate la prize cu voltaj mare.

scroll to top