Închide

Propunere legislativă | Primă de Paște de la angajator fără impozitare! Valoarea? Cam mică!

Avatar
easter, easter eggs, smiley

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Angajatorii le pot oferi salariaților tichete cadou de Paște în valoare de 300 de lei, fără să mai plătească taxe la ANAF. În cazul în care suma este depășită, angajatorii trebuie să plătească impozit pe sumele oferite.

Modificarea adusă de OUG 130 interzice firmelor să ofere tichete cadou persoanelor care nu sunt angajate.

Companiile care încalcă aceste prevederi pot să fie amendate cu până la 35.700 de lei. Suma de 300 de lei poate fi oferită sub forma unor tichete cadou, cadou în bani sau bunuri.

Tichetele oferite cadou, de Paște, reprezintă venituri neimpozabile și nu intră în baza de calcul a contribuțiilor sociale în limita sumei de 300 de lei, dacă acestea sunt prevăzute în contractul de muncă sau în regulamentul intern, potrivit dcnews.ro.

Dacă salariații primesc cadouri în bunuri, taxa pe valoare adăugată din facturile de achiziție nu este deductibilă și nu este efectuată în folosul unor operațiuni care dau drept de deducere conform art.  297 din Codul fiscal.

Pentru întreagă valoare se stabilește limita neimpozabila, respectiv limita deductibilă de 5% aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii(art.25 alin.(2) lit.b) pct.3 Cod fiscal.

scroll to top