Închide

PSD vrea să depună o moțiune de cenzură la începutul sesiunii parlamentare

Avatar

foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Timp de citire: 2 minute

Invitat la postul de televiziune România TV, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului condus de Florin Cîțu și spune că de această dată demersul va fi făcut la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârșitul ei.

El crede că momentul optim ar fi după congresele interne din PNL și USR-PLUS.

„Eu nu aş veni cu moţiunea să se suprapună luptei politice din interiorul PNL, dar o vom depune când va avea cele mai mari şanse să treacă. Categoric vom depune o moţiune de cenzură, de data aceasta la începutul sesiunii parlamentare, nu la sfârşitul sesiunii”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD crede că moțiunea ar avea șanse mai mari să treacă după congresele din PNL și USR-PLUS.

„Eu cred că după congresul PNL şi după congresul – nu-l neglijaţi, chiar dacă e pe «mute» aşa un pic – USR PLUS”, a adăugat liderul social-democraților.

Anunțul inițial fusese făcut de Paul Stănescu, secretarul general al PSD, care declara sâmbătă că „miciuna a devenit emblema acestui Guvern”.

„Cu un condamnat în fruntea executivului și viitor președinte de partid, Iohannis și PNL-ul nu mai au dreptul să vorbească despre statul de drept. Depunerea candidaturii premierului Cîțu la președinția PNL echivalează cu susținerea necondiționată a președintelui Klaus Iohannis pentru un penal. Sub conducerea lui Klaus Iohannis, România a bifat astfel o premieră internațională ca un guvern democratic și un partid istoric să fie conduse de un politician care a făcut închisoare, iar politica oficială de stat să devină «Doar Penali în funcții publice»”, afirma Paul Stănescu.

În plus, Marcel Ciolacu spune că PSD va veni cu un pachet de inițiative legislative, iar printre acestea se regăsesc și amendamente pentru Legea consumatorului vulnerabil, aflată în prezent în Parlament, dar și o lege nouă în acest sens, a anunțat Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, care susține că, potrivit calculelor făcute la nivelul partidului, 200.000 de oameni ar urma să rămână fără căldură de la 1 septembrie.

„Nu avem nici consumatorul vulnerabil (actul normativ), unde e ordonanța de urgență a consumatorului vulnerabil? Ce facem, că de la 1 septembrie, primul lot, din calculele noastre, 200.000 de oameni rămân fără căldură instant. A ieșit INS și a spus – 31,2% dintre români sunt la pragul sărăciei. INS e subordonat Guvernului României, nu PSD-ului, ce facem? Unde vor să ne ducă? Să știți, toată lumea sărăcește în momentul acesta. Care sunt soluțiile? Ne-au îndatorat, avem aproape 50% datorie externă, record absolut. Dacă vin și cu datoria de la PNRR, ajungem la 60%. Pragul maxim este de 60%, este acord încheiat între noi și Comisia Europeană, deci nu putem mai mult. Ce plan au? A venit primul-ministru să explice vreun plan? În afară să îl înjure pe Orban și Orban să îl înjure pe Cîțu – totuși, Orban e președintele PNL – a venit cineva? Cum să se scuze ministrul Energiei în loc să vină cu soluții?”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

scroll to top