Închide

Restricționarea vânzării cipurilor Nvidia către China nu afectează companiile chineze de mașini. Deocamdată!

Avatar
nvidia, logo, pc game

Fotografie de Mizter_X94 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Restricțiile din SUA privind vânzările de cipuri Nvidia către China nu vor afecta companiile chineze de mașini electrice, deoarece acestea folosesc sisteme auto care nu includ produsele sancționate, potrivit CNBC.

Acțiunile producătorului de cipuri Nvidia au scăzut cu aproximativ 13% în această săptămână, după ce compania a dezvăluit noi restricții din SUA asupra exporturilor sale în China, afectând aproximativ 400 de milioane de dolari în vânzări potențiale în trimestrul curent.

În China, cipul Nvidia Drive Orin a devenit o parte esențială a tehnologiei de conducere asistată a producătorilor de automobile electrice. Aceste sisteme de conducere semi-autonomă reprezintă un punct de vânzare important pentru companii în ceea ce a devenit o piață extrem de competitivă în China. Unii producători de automobile folosesc, de asemenea, cipul Xavier Nvidia. Automobilele este o parte relativ mică, dar în creștere rapidă a afacerii Nvidia.

Cu toate acestea, noile restricții din SUA vizează produsele Nvidia A100 și H100 – iar vânzările acestor cipuri fac parte din afacerea mult mai mare a centrului de date a companiei. Produsele sunt procesoare grafice care pot fi folosite pentru inteligența artificială.

„Nu ar trebui să existe restricții pentru Xavier și Orin, iar Xpeng, Nio și alții vor continua să livreze cu acele cipuri”, a spus Bevin Jacob, partener la firma de investiții și consultanță Automobility din Shanghai.

Cu toate acestea, Jacob a avertizat că ar putea exista „un control atent” în viitor asupra companiilor americane care expediază cipuri legate de inteligența artificială și conducerea autonomă în China.

Xpeng a refuzat să comenteze. Nio, Li Auto, Huawei și Jidu – o nouă marcă de vehicule electrice susținută de Baidu și Geely – nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Noile reguli americane sunt concepute pentru a reduce riscul de a sprijini armata chineză, potrivit guvernului american, a declarat miercuri Nvidia în depunerea sa la Securities and Exchange Commission. Dar nu este clar ce a determinat această mișcare de politică specifică sau ce le-ar putea conduce pe cele viitoare.

Într-un alt semn pozitiv pentru producătorul de cipuri, SUA va permite Nvidia să continue să își dezvolte cipul de inteligență artificială H100 în China, a anunțat joi compania.

„Guvernul SUA a autorizat exporturile, reexporturile și transferurile în țară necesare pentru a continua dezvoltarea circuitelor integrate H100 de către NVIDIA Corporation, sau de către Companie”, a declarat Nvidia într-un dosar de joi.

Compania a declarat că veniturile din al doilea trimestru pentru afacerile sale de automobile au fost de 220 de milioane de dolari, în creștere cu 45% față de anul precedent.

„Veniturile noastre din autovehicule sunt influențate și ne așteptăm să fie următoarea noastră afacere de un miliard de dolari”, a declarat CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, într-un apel pentru venituri la sfârșitul lunii august, potrivit unei transcrieri StreetAccount.

WeRide, un start-up de tehnologie de conducere autonomă, a declarat că „nu există niciun impact imediat al interdicției”.

„Credem că atât oferta, cât și cererea din industrie vor lucra strâns împreună pentru a gestiona mediul de afaceri în continuă schimbare, pentru a proteja dezvoltarea continuă a tehnologiei”, a declarat compania într-o declarație pentru CNBC.

Pony.ai, un alt start-up de conducere autonomă, a declarat că nu este afectat, la fel ca producătorul auto Geely.

scroll to top