Închide

Retailerul METRO, din nou perturbat de un atac cibernetic global. Casele de marcat, afectate

Avatar
Metro

Foto: Shutterstock

Timp de citire: 2 minute

După un atac cibernetic anterior, la jumătatea lunii octombrie, serviciile digitale ale angrosistului de produse alimentare METRO au fost din nou grav perturbate: casele de marcat funcționează doar offline, iar în magazinele online există întreruperi.

Angrosistul METRO Cash&Carry s-a aflat la finalul lunii octombrie în ghearele unui atac cibernetic internațional. Sistemele de casă și etichetele electronice de preț au eșuat în mod regulat, deoarece hackerii au luat ostatice sistemele informatice ale grupului german de retail. Întrebarea este cum s-a terminat povestea? S-a plătit recompensă hackerilor?

Un nou atac sau consecințele celui precedent?

Retailerul german a fost din nou nevoit să întrerupă o serie de servicii digitale din cauza unui atac cibernetic. Acest lucru afectează accesul la calculatoare, comunicarea prin e-mail și serviciile digitale din magazine. În magazinele belgiene ale METRO și Makro – care funcționează încă pe infrastructura METRO AG – casele de marcat funcționează în prezent doar în modul offline. Magazinele pot fi contactate doar prin telefon, iar serviciul de livrare a fost întrerupt temporar. Cel puțin asta au raportat joi surse din cadrul companiei ziariștilor de la Retail Detail.

Nu este clar dacă este vorba de un nou atac cibernetic sau de consecințele unei acțiuni anterioare de amploare a hackerilor.

Într-adevăr, un atac cibernetic care a lovit METRO pe 17 octombrie a provocat perturbări care au durat mai mult de o săptămână. Și atunci, sistemele de plată, etichetele electronice de preț și serviciile de comerț electronic au fost întrerupte, în toate țările în care operează angrosistul de servicii alimentare și menaj.

Abia pe 24 octombrie problemele s-au încheiat, potrivit companiei, care inițial a refuzat să comunice despre probleme, dintr-o așa-zisă prudență. Compania anunțase rezultate comerciale solide, dar a făcut uitat incidentul informatic în care se presupune că retailerul ar fi putut plăti chiar o recompensă hackerilor.

scroll to top