Închide

Revoluția cratițelor | Bucătarii cu stele Michelin, șocați de ideile rețetelor aduse de ChatGPT

Avatar
platting, fine dining, vegan

Fotografie de guillermomuro00 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute
  • Scrierea rețetelor este doar una dintre modalitățile prin care experții spun că tehnologia ar putea revoluționa industria restaurantelor.
  • Creșterea automatizării și robotizarea îi poate ajuta șefii de restaurante să abordeze problema lipsei cronice de personal care a apărut în ultimii ani.
  • Rafinamentul arătat în rețetele elaborate pentru The Telegraph sugerează că IA ar putea fi folosită mult mai mult decât în cazul fast-food-urilor.

Rețetele arătate lui James Galvin au fost scrise de ChatGPT, motorul de inteligență artificială (AI) care a luat cu asalt lumea. The Telegraph i-a cerut chatbot-ului să propună trei feluri de mâncare pe care le considera de calitate de stea Michelin, cu câteva reguli pentru a-i testa ingeniozitatea. Toate cele trei rețete trebuiau să folosească ingrediente locale britanice care erau de sezon. Una dintre ele trebuia să fie pescărească, cu „o întorsătură inovatoare”, în timp ce o a treia trebuia să fie vegană și să conțină o emulsie.

ChatGPT a avut nevoie de mai puțin de 30 de secunde pentru a propune felul de mâncare de prepeliță, alături de scoici prăjite cu piure de țelină și salată de fenicul și, pentru mâncătorii vegani, sfeclă prăjită cu emulsie de hrean. Marile companii alimentare, cum ar fi Nestle, folosesc deja inteligența artificială pentru a analiza tendințele consumatorilor și pentru a veni cu sugestii pentru noi produse, în timp ce giganții din domeniul fast-food, cum ar fi Chipotle și McDonalds, o folosesc pentru a eficientiza comenzile și livrările.

Cu toate acestea, rafinamentul arătat în rețetele elaborate pentru The Telegraph de ChatGPT sugerează că IA ar putea fi folosită mult mai mult decât în cazul fast-food-urilor.

„De fapt, m-a uimit cu adevărat”,

spune Galvin, proprietarul grupului de restaurante de lux Galvin, care include restaurantul Galvin La Chapelle din Londra, premiat cu stele Michelin.

Dr. James Canton, director executiv și președinte al The Institute for Global Futures, a declarat:

„AI câștigă astăzi premii pentru fotojurnalism. Mâine, vom avea bucătari AI de trei sau patru stele care vor fi premiați?”.

Scrierea rețetelor este doar una dintre modalitățile prin care experții spun că tehnologia ar putea revoluționa industria restaurantelor.

scroll to top