Închide

Rezoluție în sprijinul aderării imediate a României la Spațiul Schengen

Avatar
Schengen

Foto: agora.md

Timp de citire: < 1 minut

Liderii social-democrați europeni au adoptat o rezoluție în sprijinul aderării imediate a României la Spațiul Schengen, conform anunțului făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, prezent la Congresul Socialiștilor Europeni din Málaga, Spania.

Conform documentului adoptat, se subliniază că o Europă unită înseamnă, de asemenea, apărarea și consolidarea uneia dintre cele mai semnificative realizări ale Uniunii Europene, și anume acordul Schengen.

Prin intermediul unei postări pe o rețea de socializare, Marcel Ciolacu a asigurat că va depune eforturi susținute pentru a convinge Austria și Olanda cu privire la dreptul țării noastre de a se alătura zonei de liberă circulație.

În cadrul reuniunii de la Málaga, programată astăzi, liderul PSD va avea o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei.

Premierul Marcel Ciolacu a avut sâmbătă, în Spania, o întâlnire cu Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei, cei doi discutând despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, dar şi despre aderarea României la Schengen.

”Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen. I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu s-a aflat, vineri şi sâmbătă, la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

scroll to top