Închide

Ritz-Carlton intră pe piața croazierelor de lux. Care este prețul unui sejur de o săptămână?

Avatar
Ffhbncexoaav Ei

Foto: Twitter The Ritz-Carlton Yacht Collection

Timp de citire: 3 minute

Mult-așteptatul vas de croazieră al lanțului hotelier Ritz-Carlton a pornit în prima sa călătorie, la trei ani și jumătate după ce călătoria sa inaugurală a fost programată inițial să înceapă, potrivit CNN.

Evrima, primul dintre cele trei iahturi construite la comandă, parte din faimoasa colecție de iahturi Ritz-Carlton Yacht Collection a lanțului hotelier, a început o croazieră de șapte nopți de la Barcelona, Spania, la Nisa, Franța, pe 15 octombrie.

Vasul de 190 de metri, care poate găzdui 298 de pasageri, este alcătuit din 149 de apartamente cu terasă privată, precum și ferestre din podea până în tavan, și dispune de o piscină infinity, un seif de vinuri, un Ritz-Carlton Spa, un club de noapte și propriul “port de agrement”.

Tarifele pentru un sejur de o săptămână încep de la 6.400 de dolari de persoană pentru călătoriile în Marea Mediterană, în timp ce călătoriile în Caraibe încep de la 5.100 de dolari de persoană, cu opțiuni de cazare care variază de la cabine standard, la apartamente cu două etaje în stil “loft” și un apartament de 1.091 de metri pătrați, cu o cadă cu hidromasaj privată.

Cei care se bucură de aceste croaziere de lux se pot aștepta la “servicii la un standard de aur” – iahtul pretinde că are unul dintre cele mai mari rapoarte de personal și spațiu pentru oaspeți de pe mare – precum și experiențe culinare rafinate, sporturi nautice gratuite și divertisment la bord.

Există, de asemenea, o facilitate dedicată copiilor la bord, cu un program plin de activități pentru cei cu vârste cuprinse între patru și 12 ani.

Evrima, care înseamnă descoperire în limba greacă, va naviga spre o serie de destinații din Marea Mediterană, Caraibe, precum și din America Centrală și America de Sud, majoritatea croazierelor având o durată cuprinsă între șapte și 10 nopți.

Iahtul de lux va fi urmat de alte două iahturi, Ilma și Luminara, aflate în prezent în construcție la șantierul naval Chantiers de l’Atlantique din Saint-Nazaire, Franța.

Ritz-Carlton a anunțat pentru prima dată planurile de a intra în lumea iahturilor de lux încă din 2017, descriind aventura ca fiind “un hibrid între croazierele de lux și yachting”.

“Ritz-Carlton Yacht Collection revoluționează industria croazierelor de lux, creând o categorie cu totul unică, concepută pentru cei care sunt în căutarea unor escapade de neegalat, a unor itinerarii extrem de curatoriale, a accesului din interior și a unui nivel de personalizare nemaivăzut până acum în acest spațiu”, a declarat Douglas Prothero, directorul executiv al Ritz-Carlton Yacht Collection. “Fiecare element al experienței de yachting de lux a fost luat în considerare atunci când am proiectat și creat Evrima și suntem încântați să oferim călătorii de neuitat atât pentru croazierele de lungă durată, cât și pentru cei care sunt noi în industrie.”

Toate cele trei superiahturi vor fi disponibile pentru charter privat. Deși Ritz-Carlton nu a dezvăluit prețul de închiriere, se poate presupune că cei care vor opta pentru închirierea vaselor vor avea nevoie de buzunare destul de adânci.

“Suntem încântați să introducem The Ritz-Carlton Yacht Collection și să deschidem un nou capitol interesant pentru acest brand îndrăgit”, spune Chris Gabaldon, vicepreședinte senior pentru branduri de lux la Marriott International.

Lansarea Evrima a fost reprogramată de mai multe ori din cauza problemelor legate de lanțul de aprovizionare și a pandemiei mondiale.

La începutul acestei luni, Four Seasons a anunțat planurile pentru prima sa navă, un superyacht cu 14 punți, cu o lungime de 207 metri și 95 de apartamente, care ar urma să intre în serviciu la sfârșitul anului 2025.

scroll to top