Închide

Rușii pasionați de shopping merg în Belarus în căutarea brandurilor de renume

Avatar
woman, shopping, lifestyle

Fotografie de gonghuimin468 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Shopping în Belarus este o nouă ofertă turistică pentru cetăţenii ruşi care duc dorul brandurilor de renume care au părăsit Rusia, în urma sancţiunilor impuse de către Occident, anunţă Asociația Tour Operatorilor din Federația Rusă (ATOR), scrie Rosbalt, citat de G4Media.

„Rușii au început să meargă în excursii la cumpărături în Belarus, cumpărând produse de la mărci de renume care au părăsit Rusia. Excursiile de cumpărături în Belarus devin extrem de populare în rândul cetățenilor ruși”, a mai precizat ATOR, explicând că în acest mod rușii cumpără produsele companiilor care au părăsit Federația Rusă, în urma impunerii sancțiunilor occidentale.

Potrivit participanților la piață, turiștii ruşi interesaţi de această ofertă, cei care fac cumpărături, de regulă, merg la Minsk, în weekend, de vineri până duminică, și în mare parte fac rezervări doar de camere de hotel.

Ponderea acestor turiști este, potrivit diverșilor experți, de la 10-15% până la 45% și chiar mai mult. Unele dintre agențiile de turism au de gând să lanseze deja excursii speciale de shopping.

Cu toate acestea, majoritatea rușilor care călătoresc în Belarus încă preferă vacanțele în sanatorii și stațiuni. În același timp, dacă înainte călătoriile în Belarus erau preferate de persoanele în vârstă, acum se înregistrează o creștere a cererii în rândul turiștilor, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, ceea ce crește cererea pentru excursii cu vizitarea obiectivelor turistice și excursii de weekend.

scroll to top