Închide

Se schimbă lumea! Renumitul Hotel Sacher din Viena a introdus șnițelele vegane. Cu ce preț?

Avatar
Rote Bar Sacher Cafe

Foto: Restaurant Rote Bar Sacher Hotel Viena, Austria

Timp de citire: 2 minute

Celebrul Salon Roșu de la parterul celui mai renumit hotel din Viena, Sacher, a venit cu o schimbare adaptată vremurilor. Celebrele Wiener Schnitzel pentru care turiștii iau cu asalt restaurantele vieneze s-au schimbat un pic. Acum, localul a introdus alternativa fără carne pe bază de proteină din mazăre, pe care producătorul cere doar 4,99 euro pe pachet. Dar la celebrul Hotel Sacher, porția ajunge la 39 de euro cu garnitură și salată.

În restaurantul consacrat al Hotelului Sacher din Philharmoniker Strasse nr. 4, în centrul Vienei, nu tot ceea ce strălucește în farfurie este carne pane. Meniul a fost extins pentru vegani, de acum încolo schnitzel-ul poate fi prăjit în tigaie și fără carne, anunță Heute.at.

Suprataxa pentru “caracterul Sacher”

Restaurantul servește un produs achiziționat de la compania Greenforce, care este realizat pe bază de mazăre și este proaspăt preparat, bătut și prăjit pane în bucătărie. Produsul nu conține potențiatori de aromă, conservanți sau soia, iar mazărea este cultivată pe câmpurile proprii ale companiei. Dar șnițelul își dobândește “caracterul special Sacher” de la propriul său sos în care se tăvălește carnea, sos proaspăt preparat în bucătăria hotelului.

Dacă vreți să luați o masă fără carne la celebrul “Rote Bar” (Barul Roșu) din Hotelul Sacher (foto sus), restaurantul renumit pentru cele două coifuri calitative Gault Millau, trebuie să băgați adânc mâna în buzunar: 39 de euro pentru un șnițel cu cartofi cu pătrunjel și o salată mixtă.

Locația percepe același preț pentru șnițelul de vițel vienez original.

De altfel, pachetul de 450 de grame pentru șnițel vegan costă doar 4,99 de euro la vânzarea cu amănuntul și îl puteți folosi pentru a face șase șnițele (!) în propria tigaie.

Însă servitul mesei la Sacher… se plătește!

Snitel Rote Bar Sacher Viena
Foto: Pavel Roubalik/Rote Bar Sacher Hotel Viena, Austria
scroll to top