Închide

Stai jos! Patru! Președintele liberal Klaus Iohannis a desemnat al patrulea premier de la PSD

Avatar
4 Trandafiri

Foto: shutterstock.com

Timp de citire: < 1 minut

Marcel Ciolacu a fost desemnat marţi premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în urma consultărilor pe care şeful statului le-a avut cu partidele din Parlament.  Este cel de-al patrulea premier PSD numit de Iohannis în timpul mandatelor sale, după Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Viorica Dăncilă.

”Faptul că suntem azi aici ca să formalizăm rotaţia premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate. Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-au promis rezolvări la marile crize şi au fost rezolvate”,

a spus preşedintele la Palatul Cotroceni.

Prezent alături de preşedinte, Ciolacu a declarat că îşi doreşte ca viitorul Guvern al României, condus de el, să fie despre economie şi reforme. El a mai arătat că până joi, România trebuie să aibă un Guvern votat şi că îşi asumă cu toată responsabilitatea faptul că România are nevoie de aceste reforme şi de PNRR.

”Locul României e în UE şi în NATO, indiferent cât caută unii să ducă România către altă direcţie, drumul României este unul sigur şi cu stabilitate politică devine o certitudine”,

a mai spus Ciolacu, citat de news.ro.

Decretul privind desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier a fost publicat marţi în Monitorul Oficial.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 13 iunie 2023, decretul privind desemnarea domnului Ion-Marcel Ciolacu în calitate de candidat la funcţia de Prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

scroll to top