Închide

SUA va scoate 15 milioane de barili de petrol din rezerva strategică. Cotațiile țițeiului continuă să scadă

Avatar
pump jack, oilfield, oil

Fotografie de drpepperscott230 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Administrația Biden este pe cale să pompeze încă 15 milioane de barili de combustibil din Rezerva Strategică de Petrol pentru stabilizarea prețurilor.

Este o mișcare care vizează reducerea prețurilor la gaze cu trei săptămâni înainte ca alegătorii îngrijorați de creșterea costurilor să se îndrepte la urne, deoarece democrații au fost bătuți de atacurile GOP asupra economiei, scrie Washington Post.

Potrivit cotidianului american, preşedintele Joe Biden a decis deja că alte 15 milioane de barili de petrol vor fi eliberate din rezerva federală, iar anunțul va fi făcut în zilele următoare. Între timp, cotațiile internaționale ale țițeiului continuă să scadă și au intrat ieri sub 90 de dolari pe baril pentru țițeiul european (BRENT), pe fondul temerilor privind o recesiune generală, scrie Bizyday.ro.

După ce OPEC a anunțat recent o reducere a producției, administrația SUA a anunțat intenția de a-și revizui poziția față de Arabia Saudită, un aliat care acționează în ultima perioadă mai mult în acord cu Rusia.

De asemenea, anunțul privind scoaterea din rezerve a încă 15 milioane de barili este așteptat, având în vedere planul general anunțat de Joe Biden, în primăvară, privind disponibilizarea a 180 de milioane de barili pentru stabilizarea prețului țițeiului.

Până acum SUA au scos în total aproximativ 165 de milioane de barili de petrol de la începutul războiului, în cea mai amplă acțiune de acest fel din istorie.

scroll to top