Închide

Sunteți bun de plată dacă ați spart un produs dintr-un supermarket? Nu vă grăbiți!

Avatar
Sticla Bere Sticle Magazin Supermarket Bax Raft Beri Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

În mod normal, neatenția se plătește. Însă, nu și-n supermarket. Dacă ați cauzat deteriorarea unui produs, din greșeală, nu vă grăbiți să-l plătiți! Iată soluția prin care puteți scăpa plata unei sticle sparte, de exemplu.

Oricui i se poate întâmpla să spargă o sticlă de vin din supermarket ori să doboare un produs din supermarket, de pe raft. Ei bine, vina nu-i aparține în totalitate clientului, de aceea nu vă grăbiți să plătiți daunele.

Dacă, de exemplu, ați atins accidental o sticlă, aceasta a căzut și s-a spart, verificați dacă există bare de protecție. Legal, e musai să existe astfel de bare în raionul de băuturi, pentru a stabiliza produsele. Absența acestor bare poate duce la deterioarea produse. În acest caz, vina îi aparține lucrătorilor din magazine.

Dacă ați spart un produs din supermarket, nu sunteți obligat să-l plătiți

Potrivit standardelor pentru amplasarea mărfurilor trebuie să existe o anumită distanță dintre rafturi. Astfel, cu cât suprafața magazinului e mai mare, crește și distanța dintre rafturi.
Acestea sunt normele după care se ghidează, citat de redacția.ro:

1,4 m – pentru suprafețe de până la 100 m 2
1,6 m − pentru suprafețe de 100-150 m².
2 m − pentru suprafețe de 150 – 400 m².
2,5 m − pentru suprafețe de 400 m².

În cazul în care vi se cer daune, cereți cartea de reclamații. Descrieți acolo modul în care s-a petrecut totul. În caz contrar, puteți suna oricând la Agenția pentru Protecția Consumatorilor pentru a vă lămuri situația.

scroll to top