Închide

Super-bogații Americii au spart pușculița: tranzacțiile cu case de lux s-au dublat în 2021

Avatar
Luxury Mansion

Sursa foto: Williams & Williams Estates Group.

Timp de citire: 2 minute

Faptul că super-bogații lumii s-au îmbogățit și mai mult în anii scurși de la începutul pandemiei este deja cunoscut. Acum, au apărut și alte indicii care demonstrează cu prisosință acest lucru. Tranzacțiile cu proprietăți imobiliare evaluate la cel puțin 10 milioane de dolari au ajuns în 2021 la o sumă totală de peste 40 de miliarde de dolari, potrivit unui raport al companiei de brokeraj imobiliar Compass Inc., citat de Bloomberg. Suma reprezintă o creștere cu 112% față de rezultatul din 2020.

De pildă, doar în Long Island din New York s-au vândut anul trecut cinci proprietăți de peste 10 milioane de dolari fiecare, suma totală fiind de 101 de milioane de dolari.

Cu piețele mobiliare în plină expansiune și rate în continuare scăzute ale dobânzilor, ultimii doi ani au fost excepționali pentru cei mai bogați 0,1% din populația Statelor Unite. Piața americană de lux, la rândul său, este asaltată de cei care doresc fie să tranzacționeze, fie doar să își protejeze valoarea banilor acumulați de creșterea inflației. Și, în ciuda perspectivei unei politici mai restrictive a Rezervei Federale și a potențialei volatilități a pieței, sumele investite în achiziții nu arată deloc semne de scădere.

”Mulți privesc bunurile imobiliare de super-lux drept un activ sigur, care reprezintă un foarte bun refugiu în calea inflației”, potrivit lui Carl Gambino, unul dintre autorii raportului citat.

În 2021, au fost înregistrate peste 2.300 de tranzacții cu locuințe la prețuri de cel puțin 10 milioane de dolari. Metropola californiană Los Angeles a raportat cele mai multe, urmată de Manhattan și de Palm Beach.

În privința piețelor cu cea mai rapidă creștere, topul este condus de capitala statului Texas, Austin, și de Long Island, în ambele cazuri tranzacțiile cunoscând creșteri de peste 400%.

De altfel, Texasul se remarcă drept extrem de promițător și pentru vânzările prognozate pentru 2022, potrivit raportului, fiind vizate în special proprietățile de la malul mării și fermele.

Achizițiile de imobiliare de lux din Austin au totalizat aproape 190 de milioane de dolari anul trecut, în timp ce zona orașului Dallas a înregistrat tranzacții de 115 milioane de dolari.

scroll to top