Închide

Record de box-office: ”Super Mario” devine cel mai de succes film de animație în weekend-ul de debut

Avatar
Mario Movie Direct.0

Sursa foto: Super Mario Bros. The Movie.

Timp de citire: 2 minute

Filmul de animație ”Super Mario Bros.” ocupă primul loc în clasamentul încasărilor în săptămâna de debut la box-office, reușind încasări de 146 de milioane de dolari, cel mai de succes weekend de premieră pentru orice categorie de film înregistrat în acest an, potrivit Bloomberg.

Așteptările anterioare privitoare la încasările filmului de animație realizat de Universal Pictures și de studioul de animație Illumination erau de doar 112 milioane de dolari în cinematografele din SUA și Canada, în weekend-ul de debut, care ține, în mod tradițional, de vineri până duminică, potrivit proiecțiilor Boxoffice Pro.

Super Mario a fost lansat miercuri, producătorii vrând să profite de vacanța de primăvară și de zilele libere de Paște.

Pe parcursul acestei perioade de cinci zile, încasările au fost de 205 milioane de dolari pe plan intern. Datele arată că a fost cel mai bun weekend de debut pentru un film de animație din întreaga istorie a box-office-ului.

Cu o sumă globală de 378 de milioane de dolari, este cel mai bun debut realizat de un film, indiferent de categorie, până acum în acest an, un titlu deținut anterior de filmul Walt Disney ”Ant-Man and the Wasp: Quantumania”, din seria Marvel, care a bifat vânzări globale de 225 de milioane de dolari.

Succesul noului Super Mario vine în ajutorul marilor lanțuri de cinematografe din America de Nord, precum AMC Entertainment Holdings și proprietarul Regal Cineworld Group, grav afectate de redresarea lentă a sectorului cinematografelor post-pandemie.

De asemenea, și gigantul japonez al industriei de divertisment Nintendo poate să își treacă în cont o mare izbândă. Nintendo este compania care a creat celebra franciză de jocuri video Super Mario.

La Hollywood, a mai existat o tentativă de transformare a jocului în film, în 1993. Filmul de atunci, ”Super Mario Bros.”, a fost aspru criticat atât de presa de specialitate, cât și de spectatori, apărând frecvent pe listele celor mai proaste filme făcute vreodată.

Demersurile Nintendo de a monetiza suplimentar marca au cuprins și deschiderea unei așa-numite ”Super Nintendo World”, o zonă de divertisment deschisă în parcul tematic Universal din Los Angeles, în luna februarie.

Studioul de animație Illumination, cu sediul în Santa Monica (California), fondat de producătorul Chris Meledandri în 2007, a reprezentat forța creatoare din punctul de vedere al animației noului film, putându-se lăuda din trecut și cu alte mari succese de profil produse de Universal, printre care ”Despicable Me” și ”Minions”.

scroll to top