Închide

Threads nu o duce prea bine. A pierdut peste jumătate din utilizatori

Avatar
Meta Threads App Instagram1688287661751

Foto: Meta

Timp de citire: 2 minute

Șeful Meta, Mark Zuckerberg, a declarat că noua sa platformă de socializare, Threads, a pierdut mai mult de jumătate din utilizatori, informează BBC.

Rivalul Twitter a ajuns la peste 100 de milioane de utilizatori în cinci zile de la lansarea sa la începutul acestei luni, dar Zuckerberg a recunoscut că aceste cifre au scăzut.

“Dacă ai mai mult de 100 de milioane de oameni care se înscriu, în mod ideal ar fi minunat dacă toți sau chiar jumătate dintre ei ar rămâne. Nu am ajuns încă acolo”, a spus el.

Zuckerberg – care a făcut aceste comentarii în cadrul unei convorbiri telefonice cu angajații, auzită de agenția de știri Reuters – a descris situația ca fiind “normală” și a spus că anticipează că rata de retenție se va îmbunătăți pe măsură ce vor fi adăugate noi caracteristici la aplicație.

Threads s-a confruntat anterior cu critici pentru că are funcționalități limitate, de exemplu în ceea ce privește postările afișate și conținutul disponibil.

Chris Cox, directorul de produs al Meta, a declarat personalului că acum se concentrează pe adăugarea mai multor “cârlige care să stimuleze retenția” pentru a atrage oamenii înapoi pe platformă.

El a dat exemplul de “a se asigura că persoanele care sunt pe aplicația Instagram pot vedea firele importante”. Cele două platforme sunt strâns legate – pentru a se înscrie la Threads, utilizatorii trebuie să aibă un cont Instagram.

De asemenea, dl Zuckerberg i-a pus la curent pe angajați cu privire la pariul uriaș al companiei pe o lume de realitate virtuală care încă nu a fost creată, numită Metaverse.

El a declarat că lucrările la tehnologia de realitate augmentată (AR) și realitate virtuală (VR) care va alimenta acest sistem “nu sunt în avans față de termen, dar sunt în grafic”, adăugând că nu anticipează că va fi generalizată până în următorul deceniu.

Această predicție ar putea intensifica îngrijorările legate de faptul că Meta a dedicat prea mult timp și bani Metaverse – divizia sa Reality Labs, care produce căști VR și alte produse, a acumulat pierderi de mai multe miliarde de dolari.

Cu toate acestea, compania în ansamblu continuă să aibă performanțe financiare bune – a anunțat săptămâna aceasta că a obținut un profit de 7,79 miliarde de dolari în ultimul trimestru.

Dl Zuckerberg a abordat, de asemenea, o altă chestiune care a ținut prima pagină a ziarelor – lupta în cușcă pe care și-a propus-o cu colegul său, titanul tehnologiei, Elon Musk.

De pe tastaturile lor, cei doi bărbați au indicat în iunie că amândoi sunt interesați de o luptă, mergând chiar până la a sugera o locație în Las Vegas.

Cu toate acestea, atunci când a fost presat în legătură cu acest subiect în timpul convorbirii telefonice, dl Zuckerberg a declarat că “nu este sigur că se va realiza”.

scroll to top