Închide

TikTok, interzis în guvernul canadian începând de marți

Avatar
tiktok, app, iphone

Fotografie de antonbe pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Guvernul Canadei interzice de marți aplicaţia chineză de social media TikTok pe toate dispozitivele deținute de personal, a raportat luni ziarul National Post, care citează un comunicat oficial transmis angajaţilor guvernului federal, relatează Reuters. 

Decizia a fost luată de ofiţerul şef de informaţii al Canadei pentru a asigura securitatea informaţiilor guvernamentale după ce o revizuire internă a arătat că metodele de colectare a datelor pe TikTok pot face utilizatorii vulnerabili la atacuri cibernetice, a relatat ziarul citat, notează Digi24.

Decizia, care survine la câteva zile după ce Comisia Europeană a impus o interdicţie similară, subliniază lobby-ul în creştere împotriva TikTok din cauza preocupărilor legate de apropierea acestei reţele de guvernul chinez şi vulnerabilitatea datelor utilizatorilor din întreaga lume.

Autorităţile de reglementare a confidenţialităţii federale şi provinciale din Canada sunt de asemenea de comun acord, investigând aplicaţia, deţinută de firma chineză ByteDance Ltd, din cauza preocupărilor legate de colectarea, utilizarea şi dezvăluirea informaţiilor personale pe platformă.

scroll to top