Închide

Toamna lungă a adus la tarabe roșii românești și în pragul iernii. Dar intermediarii fac legea pe piață

Avatar
Rosii Tomate Toamna Frunze Galbene Fermieri Agricultura Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Legume de vară în plină toamnă. Roșiile românești se mai găsesc la tarabe, pentru că toamna a fost lungă și caldă, dar variază în funcție de calitate și de soiul lor.

Un kilogram de roșii costă între 6 și 15 lei, iar cele care sunt 15 lei sunt unele speciale și foarte gustoase, conform B1 TV.

„Acum, eu știu că și consumatorii ar vrea cât mai ieftin și e logic, dar nu întotdeauna se poate ieftin. Eu mă focusez să am produse atunci când prețurile sunt mai mari, să putem avea ceva profit. Noi vindem roșia românească acum în piață, la tarabe, în piața din Slatina, județul Olt, la prețuri între 9 și 15 lei/kilogram. Marea majoritate… sau roșiile comune, le vindem cu 10-12 lei/kg. La 15 lei avem niște roșii pe care noi le numim specialități, pentru că sunt unele de culoare galbenă, foarte gustoase și unele de culoare neagră, la fel de gustoase”,

a spus un fermier din Olt.

Roșiile din Giurgiu, mai ieftine decât în Olt

Un alt fermier, din Colibași, Giurgiu, reușește să vândă roșii chiar și în luna noiembrie, în ciuda faptului că nu are solariile încălzite, dar vremea a ținut cu el. Și, cu toate acestea, le vinde mai ieftine decât se comercializează în Olt, un kilogram costă 6 lei. El este nevoit să le lase la un preț mic din cauza samsarilor care strică piața.

„Nu am solariile încălzite, dar am tomate și acum la vânzare pentru că ne-a ajutat vremea. Acum vând la Pucheni cu 6 lei pe kilogram. La Pucheni sunt așa de ieftine pentru că sunt foarte mulți samsari. Merg, iau de pe Voluntari, roșii care nu sunt românești, la 4 lei lădița și merg în spatele mașinilor și le așază în cutii de banane, cum le vindem noi, și spun că sunt roșii românești și ne concurează. Ei spun că au roșii românești, unii le cunosc, alții nu. Importurile vin multe, scad la preț, aceasta este realitatea! Încă mai ține treaba asta, mai păcălesc lumea”,

a spus fermierul.

scroll to top