Închide

Tricourile purtate de Messi la Cupa Mondială 2022, vândute la licitaţie pentru o sumă incredibilă

Avatar
Lionel Messi Argentina 071121(1)

Foto: Getty Images

Timp de citire: < 1 minut

Un set de şase tricouri purtate de Lionel Messi pe parcursul triumfător al Argentinei la Cupa Mondială din 2022 din Qatar, inclusiv cel de la finala cu Franţa, a fost vândut cu 7,8 milioane de dolari la licitaţie, joi, a anunţat Sotheby’s, potrivit AFP.

Preţul de vânzare, care include taxele şi comisioanele, este sub estimarea de peste 10 milioane de dolari făcută de Sotheby’s, dar, potrivit casei de licitaţii, a fost “unul dintre cele mai mari pentru un obiect de colecţie din domeniul sportului”, reflectând entuziasmul colecţionarilor bogaţi pentru aceste obiecte.

Cine a plătit o asemenea sumă pentru acest lot unic de tricouri, “legat de apogeul carierei celui mai titrat fotbalist din istorie”, după cum îl descrie Brahm Wachter, specialistul în sport al casei Sotheby’s? Aşa cum se obişnuieşte, casa de licitaţii nu a dezvăluit nicio informaţie despre cumpărător, notează news.ro.

Recordul pentru cel mai scump tricou vândut vreodată la licitaţie aparţine în continuare unui tricou purtat de legenda baschetului american Michael Jordan în finala ultimului său titlu în NBA cu Chicago Bulls în 1998 (10,1 milioane de dolari în septembrie 2022).

scroll to top