Turnul Eiffel s-a redeschis duminică pentru turiști; greva de 6 zile a cauzat pierderi de până la 2 mil. €

,
Autor:    -  
architecture, eiffel tower, illuminated
Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Cele şase zile în care Turnul Eiffel a fost închis din cauza unei greve a angajaților companiei care îl administrează au cauzat pierderi între 1 și 2 milioane de euro, au declarat luni reprezentanții companiei SETE (Société d’Exploitation de la Tour Eiffel), societate care gestionează monumentul parizian, pentru agenția France-Presse, citată de Agerpres.

De luni până sâmbătă inclusiv, în timpul vacanţelor şcolare de iarnă din Franţa şi cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice din capitala franceză (26 iulie-11 august), aproximativ o sută de mii de vizitatori (între 15.000 şi 20.000 pe zi), nu au putut să urce în Turn din cauza grevei sindicatelor CGT şi FO.

Cele două sindicate au pus sâmbătă capăt mişcării de protest, una dintre cele mai lungi din istoria sa recentă, făcând posibilă redeschiderea monumentului emblematic duminică.

SETE și-a reiterat scuzele faţă de cei aproximativ 100.000 de vizitatori nemulţumiţi care și-au cumpărat bilete, dar nu au putut urca, aceștia urmând să fie despăgubiţi automat şi complet cât mai curând posibil.

Acordul de încheiere a grevei prevede includerea angajaţilor într-o monitorizare a modelului economic şi a activităţii obiectivului, în cadrul unei instanţe reunite la fiecare şase luni.

Aceste reuniuni ar urma să permită în special monitorizarea modificării contractului dintre SETE şi primăria Parisului, ca parte a unei delegaţii de serviciu public.

Modificarea trebuie depusă în mai la consiliul din Paris. Acesta prevede o creştere cu 20% a taxelor de intrare, o revenire la echilibrul financiar “din 2025” şi 145 de milioane de euro în investiţii suplimentare pentru lucrări de întreţinere a monumentului, inclusiv continuarea celei de-a 20-a operaţiuni care vizează revopsirea completă a turnului, inaugurat acum 135 de ani.

Bilanţul economic al Turnului Eiffel, care în 2023 a revenit la o frecvenţă mai mare decât era înainte de pandemia de Covid, cu 6,3 milioane de vizitatori, a fost slăbit de deficite de aproximativ 130 de milioane de euro în cei doi ani de criză sanitară (2020 şi 2021).


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!