Închide

UE triplează ajutorul umanitar imediat pentru Gaza. La ce valoare va ajunge?

Avatar
gaza, strip, palestine

Fotografie de hosnysalah pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Comisia Europeană a declarat sâmbătă că își triplează asistența umanitară actuală pentru Gaza, ajungând la 75 de milioane de euro (78,8 milioane de dolari) și că va colabora cu agențiile Națiunilor Unite pentru a se asigura că ajutorul ajunge la cei care au nevoie, potrivit Reuters.

“Comisia susține dreptul Israelului de a se apăra împotriva teroriștilor Hamas, cu respectarea deplină a dreptului umanitar internațional”, a precizat executivul UE într-un comunicat. “Lucrăm din greu pentru a ne asigura că civililor nevinovați din Gaza li se oferă sprijin în acest context.”

Uniunea Europeană a decis la începutul acestei săptămâni să mențină ajutorul acordat palestinienilor, revenind asupra deciziei după ce un comisar a declarat că Comisia Europeană își revizuiește întregul ajutor pentru dezvoltare acordat palestinienilor, în valoare de 691 de milioane de euro.

Biroul umanitar al ONU (OCHA) a lansat vineri un apel pentru aproape 294 de milioane de dolari pentru a ajuta aproximativ 1,3 milioane de persoane din Gaza și Cisiordania, aproape jumătate pentru ajutor alimentar, în condițiile în care proviziile se epuizează.

scroll to top