Închide

Ungurii nu doar că au fost primii peste tot, dar sunt în viitor cu un an jumătate mai devreme

Avatar
Orban Viktor

Foto: foreignpolicy.com

Timp de citire: 2 minute

Mașina de propagandă maghiară devine uluitoare. Un comunicat de presă al hirado.hu, portalul fluxului maghiar național de știri MTI, atrage atenția tuturor că Ungaria a ajuns în viitor cu un an și jumătate mai devreme decât întreg mapamondul în perioada coronacrizei. “Datorită măsurilor eficiente, Ungaria are un avans de un an şi jumătate faţă de procesele economice mondiale în ceea ce priveşte relansarea după criza creată de pandemia de coronavirus”, a declarat, joi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Potrivit documentului, la conferinţa de presă unde a fost anunţată investiţia companiei General Electric (GE), Péter Szijjártó a anunţat că, până la sfârşitul anului, colosul american va crea 100 de noi locuri de muncă în oraşul Veresegyház, cu o investiţie de 10 miliarde de forinţi (27,89 milioane euro), unde se produc şi se renovează componente ale turbinelor industriale cu gaz.

În discursul său, politicianul a anunţat că, potrivit experţilor, economia mondială va atinge din nou, până la sfârşitul anului 2022, performanţa de dinaintea pandemiei, însă în Ungaria acest obiectiv a fost deja atins în acest an, la sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Lideri mondiali, ochii pe Ungaria și luați notițe!

Acest lucru s-ar datora parţial faptului că, în timp ce 114 milioane de persoane au ajuns şomeri la nivel global, în Ungaria lucrează acum mai multe persoane decât au lucrat de la schimbarea regimului socialist încoace, deoarece, în timpul crizei, companiile au continuat să îşi extindă capacităţile. Pe de altă parte, prin campania de vaccinare, Ungaria a reuşit să câştige un avans de aproximativ două luni faţă de celelalte ţări din UE, a afirmat șeful diplomaţiei ungare.

Péter Szijjártó a subliniat că, pe durata pandemiei, 22 de companii americane au investit în Ungaria în valoare de aproximativ 42 de miliarde de forinţi (117,19 milioane euro), la care Guvernul ungar a mai contribuit cu 16 miliarde de forinţi (44,63 milioane euro) asigurând astfel protecţia a peste 14 000 de locuri de muncă.

Totuși, au și bieții americani un rol în fulminanta revenire maghiară

“Faptul că economia ungară are cea mai rapidă creştere din UE se datorează şi companiilor americane care au avut un rol semnificativ”, a declarat politicianul.

Acesta a mai afirmat că, în Ungaria, 1 200 de companii americane asigură locuri de muncă pentru aproximativ 106 000 de persoane. Şi pe baza feedback-ului, aceste companii apreciază “deciziile reale de politici economice” şi impozitele cele mai mici din Europa, a adăugat Szijjártó.

General Electric are 5 fabrici şi 3 centre de cercetare şi dezvoltare în Ungaria, având în total aproximativ 4 000 de angajaţi.

scroll to top