Închide

USR: Legea “Fără păcănele” a strâns peste 75.000 de semnături

Avatar
casino, game room, slot machines

Fotografie de Bru-nO pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Uniunea Salvaţi România (USR) anunţă, într-un comunicat de presă, că a strâns peste 75.000 de semnături pentru susţinerea legilor care interzic amplasarea sălilor de păcănele în apropierea şcolilor, locurilor de joacă, spitalelor, bisericilor şi centrelor culturale, la parterul blocurilor, la sate ori lângă alte săli de jocuri de noroc.

Dintre acestea, un număr de 2.265 de semnături au fost strânse în această săptămână, în Bucureşti.

“Membrii USR au discutat în această săptămână cu bucureştenii despre pericolul pe care-l reprezintă jocurile de noroc pentru copii şi tineri şi au strâns 2.265 de semnături de susţinere pentru legile USR care opresc acest fenomen toxic în România. (…) Proiectele USR prevăd, de asemenea, interzicerea publicităţii în spaţiile publice la jocurile de noroc şi impun obţinerea unui aviz de funcţionare din partea primăriei pentru sălile de jocuri”, transmite USR.

USR solicită majorităţii PSD-PNL să nu mai “blocheze” aceste legi împotriva păcănelelor şi să asculte vocea celor peste 75.000 de români care cer eliminarea jocurilor de noroc din oraşe.

“Jocurile de noroc au devenit, în doar câţiva ani, cancerul societăţii româneşti. Nici măcar copiii nu scapă. Oriunde întorc privirile în Bucureşti întâlnesc o reclamă la păcănele sau la o sală de jocuri. În timp ce PSD-PNL blochează proiectele USR anti-păcănele în Parlament, milioane de români sunt încurajaţi să devină dependenţi prin reclame super agresive şi săli de jocuri la tot pasul. USR este singurul partid care luptă pentru protejarea românilor de influenţa nefastă a industriei jocurilor de noroc şi care se bate în mod real cu şefii păcănelelor, în timp ce PSD, PNL şi AUR fac echipă cu ei”, a declarat deputatul USR Tudor Pop.

scroll to top