Închide

Viitorul retailerului Esprit rămâne extrem de incert

Avatar
Esprit Shop

Foto: retaildetail.eu

Timp de citire: < 1 minut

Soarta operațiunilor europene ale grupului de modă Esprit rămâne incertă, deoarece negocierile cu candidatul pentru achiziție CBR Group s-au întrerupt recent, transmite RetaiDetail.eu.

Restructurare

Esprit a inițiat discuții cu CBR Group din Germania, proprietarul unor mărci precum Cecil și Street One, dar acesta din urmă a renunțat brusc la negocieri, relatează jurnalul comercial Textilwirtschaft. Prin urmare, viitorul retailerului rămâne extrem de incert.

Luna trecută, Esprit a lansat procedura de insolvență în Europa, întrucât grupul de modă nu și-a mai putut îndeplini obligațiile financiare și dorește să se restructureze. Brandul ar dori să se îndrepte către un model de afaceri mai flexibil, cu un accent mai puternic pe comerțul electronic și cu ridicata.

Sucursala belgiană a retailerului a intrat deja în faliment în aprilie: drept urmare, cele cincisprezece magazine ale sale s-au închis. Cu toate acestea, magazinele în franciză, colțurile de la Inno și magazinul online vor rămâne deschise până la o nouă notificare. Operațiunile din Luxemburg și Olanda, printre altele, rămân în afara procedurii de insolvență pentru moment.

scroll to top