Închide

Vîlceanu prezintă e-Factura ca o mare victorie. Dar digitalizarea ANAF rămâne pe… hârtie

Avatar
E Factura

Foto: anfix.com

Timp de citire: 2 minute

Sistemul RO e-Factura este operaţional deplin începând de joi, 11 noiembrie, pentru relaţia între companii şi autorităţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale exclusiv private, informează Ministerul Finanţelor (MF).

“Locul facturii pe hârtie rămâne doar în arhive. Ministerul Finanţelor pune la dispoziţie sistemul de facturare electronică ce permite încărcarea, stocarea şi descărcarea facturilor. Un pas important pentru transformarea digitală a relaţiei dintre antreprenor şi stat şi un salt uriaş pentru transparentizarea achiziţiilor publice din România, RO e-Factura este sistemul care permite 100% monitorizarea, analizarea şi compararea costurilor pentru achiziţiile publice, în timp real. Ministerul Finanţelor anunţă operaţionalizarea deplină a sistemului RO e-Factura începând de joi, 11 noiembrie, pentru relaţia între companii şi autorităţile publice, iar în scurt timp va fi disponibil şi pentru operaţiunile comerciale exclusiv private”,

se arată într-un comunicat de presă.

Pe pagina web a Ministerului Finanţelor a fost dezvoltată o secţiune specială dedicată Ro e-Factura, care poate fi accesată şi direct, pe adresa http://efactura.mfinante.gov.ro/.

Platforma de informare cuprinde documentaţie separată atât privind sistemul naţional privind factura electronică Ro e-Factura pentru instituţii publice, cât şi prezentarea serviciilor web pentru sistemul naţional de plăţi privind factura electronică disponibilă pentru toate persoanele juridice. Secţiunea cuprinde şi un tutorial video cu toţi paşi care trebuie urmaţi.

“Menţionăm că, după o perioadă de acomodare cu lucru în platforma Ro e-Factura, aceasta va deveni obligatorie pentru toate achiziţiile publice realizate în România. De asemenea, RO e-Facturare va deveni instrumentul exclusiv pentru facturare începând, cel mai probabil, din 2023”,

precizează Ministerul Finanțelor Publice.

Deși prezentată ca o mare realizare de către ministrul Vîlceanu, implementarea e-Factura este departe de a însemna digitalizarea ANAF, care în continuare trimite informările spre contribuabilii persoane fizice și juridice prin scrisori recomandate cu Poșta Română, contribuabilul trebuind să se deplaseze la Oficiul Poștal arondat cu avizul poștal (în cazul fericit în care l-a primit) și ștampila firmei pentru a ridica informările ANAF.

De asemenea, despre digitalizarea serviciilor de Trezoriei Publică nici nu poate fi vorba momentan, deschiderea unui cont de Trezorerie putându-se realiza doar fizic, prin acte depuse în dosar cu șină.

Sunt doar două exemple de rămânere în urmă a serviciilor Finanțelor Publice. Așa că, domnule ministru, mai ușor cu propaganda pe scările ANAF!

scroll to top