Închide

Vine “buburuza” în România? Retailerul polonez Biedronka, planuri mari pentru Europa de Est

Avatar
Biedronka20191125 0247

Sursa foto: Biedronka.

Timp de citire: 2 minute

Retailerul polonez Biedronka (în traducere “Buburuza”) deschide cel de-al 3500-lea magazin, un număr greu de egalat chiar și de către marii jucători din comerțul de proximitate. Grupul, deținut de portughezul Jerónimo Martins, este pregătit pentru o nouă extindere în Europa de Est, România fiind una din variantele interesante de lucru.

Retailerul polonez Biedronka a deschis cel de-al 3.500-lea punct de vânzare, magazinul de referință fiind inaugurat în Skórzewo, lângă Poznań, Polonia.

Grupul, care este deținut de portughezul Jerónimo Martins, a declarat că magazinul a fost dezvoltat în conformitate cu strategia de dezvoltare durabilă a lanțului și a fost echipat cu etichetare electronică a prețurilor. Potrivit revistei ESM, acesta este primul punct de vânzare din portofoliul grupului care dispune de acest lucru.

Printre dotările puse la dispoziția cumpărătorilor se numără o mare varietate de carne și brânzeturi, o mașină de feliat pâine și zone extinse pentru produse proaspete, panificație și îngrijire personală.

Dezvoltare durabilă. Pe când în România?

“Suntem mândri că putem anunța deschiderea celui de-al 3.500-lea magazin Biedronka în acest an. Conceptul pentru acest magazin se bazează pe strategia de dezvoltare durabilă a lanțului nostru. Dorim să reducem la minimum impactul nostru asupra mediului și să creștem gradul de conștientizare a clienților noștri cu privire la alegerile responsabile pentru planeta noastră.”,

a comentat Paweł Stolecki, director operațional și membru al Consiliului de Administrație al Biedronka.

Magazinul din Poznan este al doilea punct de vânzare Biedronka deschis în oraș. Suprafața totală a acestuia măsoară 1.244 de metri pătrați, dintre care 833 de metri pătrați sunt dedicați spațiului de vânzare. Acesta dispune de trei case de marcat tradiționale și șapte case de marcat cu autoservire, precum și de 70 de locuri de parcare.

În luna octombrie, Jerónimo Martins a anunțat că anticipează deschiderea primelor magazine în Slovacia până la sfârșitul anului viitor, ca parte a unei expansiuni a lanțului Biedronka, potrivit directorului financiar al companiei, Ana Luisa Virginia.

Deși nu a respins posibilitatea extinderii în România, o piață pe care compania o ia în considerare de ani de zile, directorul financiar a precizat că, în prezent, țara noastră nu este o prioritate de top.

scroll to top