Închide

Volkswagen a finalizat vânzarea uzinei sale de producție din Rusia

Avatar
bulli, vw, vw bus

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Volkswagen a finalizat vânzarea uzinei sale de producție din Kaluga, în Rusia, și a filialelor sale locale, a anunțat vineri producătorul auto german, punând capăt unor luni de dispute cu autoritățile ruse în legătură cu această tranzacție, potrivit Reuters.

Volkswagen și-a vândut acțiunile deținute la Volkswagen Group Rus LLC către Art-Finance LLC, care este susținută de grupul de distribuție auto Avilon, a precizat VW într-un comunicat.

Tranzacția include facilitățile de producție din Kaluga, structura importatorului care cuprinde activitățile de distribuție și post-vânzare, precum și activitățile de depozitare și servicii financiare cu toți angajații săi, se mai arată în comunicat.

Adunarea anuală a acționarilor Volkswagen AG

Grupul nu a oferit detalii despre preț. Potrivit unei surse familiare cu acest subiect, tranzacția este evaluată la 125 de milioane de euro (138 milioane de dolari).

Munca la uzina din Kaluga, la sud de Moscova, a fost suspendată din martie 2022 din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a determinat țările occidentale să sancționeze Moscova, ceea ce a dus la o întrerupere a lanțurilor de aprovizionare.

Aceasta are o capacitate de producție de 225.000 de vehicule pe an și peste 4.000 de angajați.

scroll to top