Închide

Wish vrea să părăsească piața din Europa

Avatar
Wish 208704
Timp de citire: 2 minute

Wish se pregătește pentru o schimbare majoră: piața online care vinde în principal produse ieftine, chinezești, concediază 15% din forța de muncă și se mută din 79 de țări – posibil inclusiv Europa, potrivit RetailDetail.eu.

Lucrurile nu merg bine pentru platforma de comerț electronic Wish: vânzările au scăzut cu 64%, până la 289 de milioane de dolari (263 de milioane de euro) în al patrulea trimestru din 2021, în principal pentru că agenții de publicitate au cheltuit mai puțin pe reclamă. Fluxul de numerar s-a redus și el. Deși profitul brut s-a îmbunătățit, piața a încheiat anul cu o pierdere de 23 de milioane de dolari (21 de milioane de euro). Cu un an mai devreme, pierderile crescuseră chiar la 95 de milioane de dolari (86,9 milioane de euro).

„Aceste cifre îmi spun că avem nevoie de un nou mod de a gândi care să ne conducă înapoi la creșterea despre care știm că este posibilă”, spune noul CEO Vijay Talwar. Prin urmare, platforma americană cu oferte în principal chineze va suferi o reorganizare majoră.

Compania părăsește nu mai puțin de 79 de piețe diferite. Cu toate acestea, Wish nu a dezvăluit încă țările exacte în cauză. Se referă la piețele care au o contribuție nominală la cifra de afaceri, dar încetinesc semnificativ marjele.

„Ne vom concentra pe cele 61 de piețe în care avem rezultate financiare promițătoare și vom beneficia de economii de scară”, spune compania.

Retailerul online este probabil să își înceteze activitatea în țările europene. De anul trecut, consumatorii trebuie să plătească TVA la pachetele din afara Europei care costă mai puțin de 22 de euro. Deoarece Wish este specializată în produse foarte ieftine din China, acesta este un eșec. În Franța, platforma a fost interzisă recent din motoarele de căutare și din magazinele de aplicații, deoarece compania ar vinde produse nesigure.

O consecință a restructurării este și concedierea a circa 190 de angajați, reprezentând 15% din totalul salariaților. O echipă de management reînnoită continuă să lucreze la cumpărături video – Wish Clips – și alte beneficii pentru comercianții de succes pe platformă.

scroll to top