Închide

47 de ani de la ”Marele Cutremur” | Cursuri de pregătire în caz de cutremur în peste 20 de școli din București

Avatar
Cutremur 1977

După marele cutremur din 1977. Strada C.A.Rosetti, vedere spre bd. Magheru (în capăt este blocul Malaxa). Ruinele vizibile sunt ale blocului Scala, prăbușit la cutremur. Sursa foto: Livia Chereches / Azopan Photoarchive / www.azopan.ro.

Timp de citire: < 1 minut

În peste 20 de școli din București vor fi desfășurate săptămâna viitoare cursuri de pregătire în caz de cutremur. Campania organizată de Fundația Comunitară București începe mâine, în ziua în care se împlinesc 47 de ani de la cutremurul devastator din 1977, se numește ”Planul tău de control” și ar urma să-i învețe pe elevi cum să acționeze în caz de seism, anunță Radio România Actualități.

În zilele în care se comemorează cutremurul din 1977, Fundația atrage atenția asupra necesității urgente de a pune pregătirea individuală în caz de cutremur pe agenda publică.

Potrivit estimărilor Departamentului pentru Situații de Urgență, un bucureștean din patru ar suferi pierderi majore în cazul unui mare cutremur, fie că e vorba de pierderea propriei vieți, a unei rude sau cunoștințe, a locuinței sau a locului de muncă.

Cu toate acestea, discuțiile despre comportamentul necesar sau pregătirea corespunzătoare lipsesc din spațiul public, se arată în comunicatul Fundației Comunitare București.

scroll to top