Închide

Adidas anunță perspective îmbunătățite

Avatar
adidas, atlantic city, shopping

Fotografie de sbl0323 pe Pixabay

Timp de citire: 4 minute

Veniturile Adidas în al treilea trimestru au crescut cu 1%, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 6% în euro, la 5,999 miliarde de euro, potrivit Fashion United.

Adidas a spus într-un comunicat că a doua scădere a produsului Yeezy a generat venituri de aproximativ 350 de milioane de euro. Ca rezultat, excluzând veniturile Yeezy în ambii ani, veniturile neutre din punct de vedere valutar au crescut cu 2% în timpul trimestrului.

Veniturile neutre din punctul de vedere al monedei la nivelul anului anterior în primele nouă luni au fost constante față de perioada anului precedent. În euro, veniturile au scăzut cu 4%, până la 16,616 miliarde de euro.

Adidas se așteaptă acum ca veniturile neutre din punctul de vedere al monedei să scadă la o rată scăzută de o singură cifră în 2023, față de previziunile anterioare de scădere la o rată medie de o singură cifră.

Comentând performanța financiară a companiei, CEO-ul Adidas, Bjørn Gulden, a declarat: „T3 a fost un alt trimestru în care am observat progrese și în care rezultatele au fost mai bune decât se aștepta. Anul acesta, ne-am îmbunătățit perspectivele în fiecare trimestru și acum analizăm ca veniturile neutre din punct de vedere valutar să scadă doar cu o singură cifră și o pierdere operațională mică de 100 de milioane de euro, inclusiv o posibilă anulare de 300 de milioane de euro a stocului Yeezy rămas și costuri unice de 200 de milioane de euro legate de revizuirea strategică.”

Vânzările de încălțăminte Adidas au crescut, articolele de îmbrăcăminte au scăzut în T3

Veniturile companiei din încălțăminte au crescut cu 6% în timpul trimestrului, pe o bază neutră din punct de vedere al monedei, reflectând o creștere de două cifre în Adidas Originals, precum și în categoriile de fotbal și baschet. Vânzările de articole de îmbrăcăminte au scăzut cu 6% în al treilea trimestru, în timp ce veniturile din accesorii au scăzut cu 3%.

Ca urmare a inițiativelor companiei de a reduce nivelurile ridicate ale stocurilor, vânzările cu valută neutră în angro au scăzut cu 2%, în ciuda creșterii de două cifre în China și America Latină. În același timp, veniturile direct către consumator (DTC) au crescut cu 5% față de anul precedent, datorită creșterii cu 10% în magazinele de vânzare cu amănuntul proprii ale Adidas. Afacerea de comerț electronic a înregistrat o creștere de 1%.

Vânzările neutre din punctul de vedere al monedei din America de Nord au scăzut cu 9% și au scăzut cu 10%, excluzând veniturile Yeezy în ambii ani, afectați de nivelurile ridicate ale stocurilor de pe piață și de vânzările reduse semnificativ. Veniturile din China au crescut cu 6% sau 10%, excluzând Yeezy, datorită creșterii cu două cifre în comerțul cu ridicata. Vânzările în EMEA au crescut cu 2%, reflectând o creștere cu o singură cifră pe canalele de distribuție proprii ale companiei. Veniturile din Asia-Pacific au crescut cu 7% și 5% excluzând Yeezy. America Latină a crescut cu 13% sau 12% excluzând Yeezy, reflectând o creștere puternică atât în comerțul angro, cât și în DTC.

Marja brută a companiei în trimestrul trei a crescut cu 0,2 puncte procentuale la 49,3%, profitul operațional de 409 milioane de euro, rezultând o marjă operațională de 6,8%. După impozitare, venitul net al companiei a crescut la 270 de milioane de euro, în timp ce EPS de bază s-a îmbunătățit la 1,40 de euro.

Repere ale rezultatelor Adidas în primele nouă luni

Compania a adăugat că întreruperea afacerii obișnuite cu Yeezy a reprezentat o pierdere de aproape 450 de milioane de euro în primele nouă luni ale anului. Excluzând veniturile Yeezy în ambii ani, veniturile neutre din punct de vedere valutar au crescut cu 3% în primele nouă luni ale anului 2023.

Marja brută a companiei a scăzut cu 1,4 puncte procentuale la 48,4%, profitul operațional a scăzut la 646 milioane de euro, în timp ce marja operațională a ajuns la 3,9%. Venitul net a fost de 343 de milioane de euro, comparativ cu 736 de milioane de euro în 2022, iar rezultatul pe acțiune de bază și diluat a scăzut la 1,69 de euro.

Adidas se așteaptă acum ca veniturile să scadă la o rată scăzută de o singură cifră

Pe 17 octombrie, Adidas și-a ajustat îndrumările financiare pentru întregul an pentru a reflecta atât impactul pozitiv al celei de-a doua scăderi a unora dintre stocurile sale Yeezy, cât și dezvoltarea mai bună decât se aștepta a afacerii de bază.

Cu toate acestea, compania a mai spus că există riscuri crescute de recesiune în America de Nord și Europa, precum și incertitudinea în jurul redresării în China. În plus, se așteaptă ca dezvoltarea veniturilor companiei să fie afectată de inițiativele de reducere semnificativă a nivelurilor ridicate ale stocurilor din America de Nord și de concentrarea companiei pe vânzările la preț complet pe propriile canale.

Adidas se așteaptă acum ca veniturile neutre din punctul de vedere al monedei să scadă la o rată scăzută de o singură cifră în 2023, față de previziunile anterioare de scădere la o rată medie de o singură cifră. Profitul operațional subiacent s-a anticipat să atingă un nivel de aproximativ 100 de milioane de euro și a raportat pierderea operațională de aproximativ 100 de milioane de euro, față de pierderea de 450 de milioane de euro anterior.

scroll to top