Închide

Agenţia de rating Moody’s a îmbunătăţit perspectiva României din negativă în stabilă

Avatar
Timp de citire: 2 minute

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă, scrie News.ro.

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor’s a decis să reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă, anunţă Ministerul Finanţelor.

”Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativã în stabilă„, anunţă Ministerul Finanţelor.

Potrivit instituţiei, cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt ”perspectivele solide de creştere economicã bazate pe sectorul privat dinamic şi pe utilizarea fondurilor NGEU şi aşteptările ca procedura de deficit excesiv sã acţioneze ca o ancoră-cheie a strategiei de consolidare fiscală consistentă şi susţinută în următorii trei ani”.

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor’s a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută, precum şi perspectiva stabilă.

”Potrivit agenţiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene încă ridicate sunt atenuate de perspectivele implementării programului de reformã ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţă recent aprobat, precum şi de perspectivele unei creşteri economice puternice”, transmite ministerul.

Perspectiva stabilă reflectă aşteptările agenţiei de îmbunătăţire a poziţiei fiscale a României în următorii ani.

“Anunţurile celor două agenţii de rating reprezintă un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscală, în atingerea ţintelor asumate şi în implementarea măsurilor de reformă şi investiţii la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare şi Rezilienţã. Totodată, reconfirmarea ratingului României reprezintã o dovadă a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea  guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.”, a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu.

scroll to top