Închide

Agricultura inteligentă vs agricultura tradițională. Cine câștigă?

Avatar
strawberries, fruits, close-up

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un concurs de agricultură inteligentă a pus față în față patru echipe high-tech, care foloseau analize de date, senzori inteligenți și automatizare, cu trei echipe de fermieri tradiționali, scrie Libertatea, citând Yahoo Finance.

Rezultatele au fost cele așteptate: echipele tehnologizate au produs în medie 6,86 kilograme de căpșuni, cu 196% mai mult decât media de 2,32 kilograme scoasă de cultivatorii obișnuiți. Echipele tehnologizate au depășit fermierii și în privința randamentului investiției, de data aceasta cu 75,5%, conform organizatorilor competiției.

7f3c762648343cc0c850d24a628f84e0
Căpșuni cultivate în sere automatizate la Concursul inteligent de agricultură (Sursa: Pinduoduo)

Pe primul loc s-a clasat o echipă numită CyberFarmer.HortiGraph, constituită din cercetători de la Universitatea Agricolă a Chinei și Centrul Național pentru Cercetare a Agriculturii Inteligente și Ingineriei Tehnice.

Competiția a durat patru luni și s-a finalizat în data de 30 noiembrie. Aceasta a fost organizată de către compania Pinduoduo și Universitatea Agricolă a Chinei, iar Organizația pentru Agricultură și Alimente din cadrul ONU a fost consultant tehnic. Evenimentul subliniază intenția Pinduoduo, al treilea retailer online al Chinei, de a pune un accent tot mai mare pe agricultura inteligentă.

Creșterea productivității vine din creșterea digitalizării, de la producție la transportul și vânzarea de alimente.

CyberFarmer.HortiGraph, echipa câștigătoare, a colectat date cu ajutorul senzorilor, a folosit informațiile istorice privind cultura și a folosit recunoașterea automată a căpșunilor cu ajutorul imaginilor. Pinduoduo va analiza tehnologia folosită de către cercetătorii prezenți în concurs pentru a fi folosită mai departe de către fermierii din China.

Grupul operează cea mai mare platformă agricolă online din China. În trimestrul al treilea din acest an, compania a raportat venituri de 2,09 miliarde de dolari și un profit net de 68,7 milioane de dolari. Societatea are o capitalizare bursieră de 183 de miliarde de dolari.

scroll to top