Închide

Alibaba își propune să concureze cu Amazon în Europa prin extinderea platformei Tmall

Avatar
0x0

Foto: Getty Images

Timp de citire: < 1 minut

Alibaba începe să concureze direct cu Amazon și cu alte platforme în Europa și, prin urmare, extinde Tmall, piața sa pentru mărci internaționale, pe continent, potrivit Retail Detail.

Platformă locală cu mărci locale

În cadrul unei conferințe pe teme de tehnologie de la Paris, președintele Alibaba, Michael Evans, a declarat că în prezent un proiect pilot este deja în desfășurare în Spania, dar se va extinde mai departe în Europa. Mișcarea reprezintă un pas strategic important pentru compania chineză de comerț electronic, întrucât până acum s-a concentrat în Europa pe AliExpress.

Spre deosebire de AliExpress, cumpărătorii au tendința de a găsi pe Tmall marile mărci internaționale – de la Gucci la Rituals și chiar Ikea. În acest sens, platforma este mult mai comparabilă cu piețe precum Amazon, care sunt adevărate mari magazine online pentru consumatori. De asemenea, în Europa, Tmall intenționează să se concentreze pe vânzarea de mărci locale către cumpărătorii locali.

Alibaba se confruntă astfel cu platforme consacrate. “Europa este o prioritate de top”, a declarat Evans, potrivit Reuters – fie că este vorba de comerț internațional, de activități cloud sau de logistică. În martie, Alibaba a anunțat că firma se va diviza în șase unități, oferind fiecăreia mai multă autonomie și puteri decizionale mai rapide. Decizia a fost un răspuns la prăbușirea valorii la bursă a gigantului din domeniul comerțului electronic și la încetinirea creșterii, precum și la presiunile continue din partea guvernului chinez.

scroll to top