Închide

Amazon se va concentra și mai mult pe magazinele fizice

Avatar
A to Z

Fotografie de Yender Gonzalez pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Amazon își remodelează divizia de consumatori cu un nou CEO și un nou nume: specialistul în supermarketuri Doug Herrington va conduce magazinele Amazon, dezvăluind un accent sporit pe magazinele fizice, potrivit RetailDetail.eu.

Se va concentra Amazon și mai mult pe magazinele fizice? Așa s-ar părea, acum că CEO-ul Andy Jassy a anunțat o nouă reorganizare a echipei executive. Odată cu plecarea neașteptată a șefului diviziei de consumatori a Amazon, Dave Clark, Jassy profită de ocazie pentru a reorganiza întregul departament.

De acum înainte, nu se va mai numi Consumer, ci „Worldwide Amazon Stores”, cu Doug Herrington ca noul său șef. Alegerea nu este o coincidență, întrucât Herrington lucrează pentru Amazon de 17 ani și a fost angajat tocmai pentru a dezvolta oferta FMCG a gigantului e-commerce. El a fost și cel care a lansat AmazonFresh, prima formulă de supermarket propriu al Amazon, în 2007.

În același timp, departamentul de logistică, Amazon Operations, a fost reunit sub un singur CEO, John Felton. Felton este, de asemenea, cu Amazon de aproape 18 ani. Sau, după cum Andy Jassy, ​​succesorul lui Jeff Bezos, informează personalul său, „aceasta este o echipă de conducere foarte puternică și cu experiență”.

„Merită să ne amintim că Amazon reprezintă în prezent doar aproximativ 1% din cota de piață cu amănuntul la nivel mondial, iar 85% din această cotă de piață la nivel mondial se află încă în magazinele fizice”, spune Jassy, ​​subliniind importanța retailului fizic.

scroll to top