Închide

ANAF s-a făcut din nou de râs cu site-ul. CECCAR cere prorogarea depunerii declarațiilor fiscale

Avatar
Anaf Datornici

Foto: playtech.ro

Timp de citire: < 1 minut

Site-ul ANAF a picat. Nicio surpriză pentru ultimele zile, când a fost luat cu asalt de liber profesioniștii care doresc să respecte legea și să-și declare la timp veniturile fiscale realizate în anul 2022 și cele estimate pentru 2023. CECCAR reacționează.

Având în vedere disfuncționalitățile sistemului informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din ultima perioadă, ce conduc la imposibilitatea respectării termenelor de depunere a declarațiilor fiscale și a situațiilor financiare anuale, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a solicitat autorității fiscale prorogarea termenelor de 25, respectiv 30 mai 2023 pentru depunerea acestora.

De asemenea, CECCAR, ca reprezentant al celor peste 35.000 de liber-profesioniști contabili, a solicitat să nu li se aplice contribuabililor sancțiunile prevăzute de lege pentru depășirea termenelor legale de depunere a declarațiilor corespunzătoare.

“Având în vedere faptul că nerespectarea termenelor amintite are la bază motive independente de voința profesioniștilor contabili, a contribuabililor, ne exprimăm încrederea că ANAF va identifica și implementa soluția legală potrivită, în interes public. Considerăm că această situație se încadrează în prevederile art. 78 alin. (1) din Codul de procedură fiscală”,

consideră experții contabili și contabilii autorizați din România.

scroll to top