Închide

Angajaţii Apple, nemulțumiți de noul program de muncă al companiei

Avatar
Apple

Sursă foto: Getty Images via CoStar

Timp de citire: 2 minute

Angajaţii Apple îşi exprimă printr-o scrisoare comună nemulţumirea faţă de programul de muncă propus de conducere şi de maniera în care conducerea a luat acest gen de decizii în ultima vreme, informează News.ro.

În urmă cu trei zile, Tim Cook a trimis un email angajaţilor prin care le comunica acestora planul de lucru în cadrul companiei de la 1 septembrie. Planul prevede, ca regulă generală, lucrul de la birou trei zile pe săptămână, cu posibilitate lucrului de acasă în celelalte două zile.

Acum, angajaţii companiei s-au organizat şi au răspuns conducerii tot printr-un email, în care îşi arată nemulţumirea faţă de decizia companiei şi faţă de ceea ce ei consideră deja o politică decizională care le ignoră dorinţele şi vocea.

Angajaţii Apple cer o mai mare flexibilitate şi mutarea deciziei legate de locul muncii la nivelul echipelor de lucru . Fiecare echipă în parte, se arată în scrisoare, ar trebui să decidă dacă vrea să muncească de la birou sau de acasă.

În scrisoare se mai arată că angajaţii simt că sunt puşi să aleagă între un mediu de lucru în care sunt mai productivi, în care se simt mai bine şi sunt mai aproape de familii, pe de o parte, şi venirea forţată la birou, pe de altă parte.

Felul în care Apple vede munca post pandemie şi comunică deciziile de HR au făcut deja ca mai mulţi angajaţi să părăsească compania şi să aleagă firme care au o politică mai flexibilă din acest punct de vedere, se arată în scrisoarea în a cărei elaborare au fost implicaţi aproximativ 80 de angajaţi.

Programul hibrid propus de Apple din septembrie, deşi un pas înainte faţă clasicul program rigid de muncă al companiei, este încă mult mai restrictiv decât cel al altor companii de tehnologie, în special Facebook şi Twitter, care le acordă o mult mai mare libertate propriilor angajaţi, atâta vreme cât pot lucra de oriunde au o conexiune la internet.

scroll to top