Închide

ANRE a finalizat platforma online de schimbare a furnizorilor de energie

Avatar
Facturi Energie Batai De Cap

Foto: urbazon/Getty Images

Timp de citire: < 1 minut

Platforma online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF) a fost finalizată, anunță Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), citată de news.ro.

Va putea fi redus astfel termenul actual de 21 de zile în vederea îndeplinirii noilor cerinţe europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 de ore.

În 10 octombrie, operatorii de reţea şi furnizorii de energie electrică şi de gaze naturale au început procesul de încărcare a metadatelor aferente celor aproximativ 15 milioane de locuri de consum şi a contractelor aferente de furnizare şi de reţea.

După finalizarea acestei etape, ANRE va verifica cu furnizorii şi operatorii de reţea modul de funcţionare a POSF şi fluxurile de schimbare a furnizorului atât de energie electrică, cât şi de gaze naturale, de la accesarea ofertelor în comparator până la semnarea contractului.

”Imediat după perioada de verificare şi validare a bazei de date a POSF, ANRE va anunţa public data de la care platforma poate fi utilizată de către consumatorii finali.

Utilizatorii POSF sunt persoanele fizice sau juridice – clienţi finali de energie electrică şi/sau de gaze naturale, precum şi operatorii economici implicaţi în procedura de schimbare de către clientul final a furnizorului de energie electrică şi/sau de gaze naturale şi de contractare a furnizării de energie electrică şi/sau de gaze naturale, înregistraţi în POSF”, precizează ANRE.

 

scroll to top