Închide

Apple pregătește noi MacBook-uri și iMac-uri

Avatar
Apple

Sursă foto: Getty Images via CoStar

Timp de citire: < 1 minut

La doi ani de la primul laptop cu un cip dezvoltat intern, Apple se pregăteşte de trecerea la a doua generaţie de cipuri, care va fi disponibilă în 2022 pe patru noi Mac-uri.

Apple este aşteptată să lanseze mai multe laptopuri şi desktop-uri anul acesta, dintre care patru vor fi dotate cu o nouă generaţie a propriilor procesoare, care va purta numele M2, conform surselor Bloomberg.

Un MacBook Pro de 13 inch, un MacBook Air, un Mac Mini şi un iMac de 24 inch vor fi cele patru dispozitive pe care Apple le va lansa anul acesta cu cipul M2.

M2 va aduce un uşor spor de performanţă faţă de M1, primul cip propriu dezvoltat de Apple în istoria recentă. Acesta va avea un procesor tot cu opt nuclee, însă numărul nucleelor grafice ar putea urca undeva între şapte şi zece.

Pe lângă acestea, Apple este aşteptată să lanseze mai multe Mac-uri cu cipuri M1 Pro şi M1 Max, care, probabil, vor fi comercializate la un preţ mai mic.

Prima ocazie cu care Apple ar putea prezenta unele dintre noile Mac-uri este 8 martie, când compania este aşteptată să organizeze un eveniment în cadrul căruia să lanseze şi un nou model de iPhone SE.

Anul viitor, Apple va lansa Mac-uri cu cipurile M2 Pro şi M2 Max, la fel cum a făcut anul trecut cu seria M1 de cipuri.

scroll to top