Închide

Apple va permite instalarea aplicaţiilor de iPhone şi din alte magazine de conţinut

Avatar
36528 68038 App Store Iphones Xl

Foto: appleinsider.com

Timp de citire: < 1 minut

Forţată de legislaţia europeană, Apple a implementat deja în iOS primele elemente care vor facilita existenţa altor magazine de aplicaţii, pe lângă cel oficial.

În iOS 17.2, care urmează a fi lăsat până la finele anului, au fost descoperite primele indicii care arată că Apple va permite instalarea aplicaţiilor de iPhone şi din alte surse decât App Store, potrivit News.ro.

Un API despre care se crede că a fost implementat pentru a permite dezvoltatorilor să folosească propriile magazine de aplicaţii oferă funcţii pentru descărcarea, instalarea şi actualizarea aplicaţiilor.

Acelaşi API poate fi folosit pentru a verifica dacă o aplicaţie este compatibilă cu o anumită versiune de iOS şi, foarte important, sugerează că Apple îi poate limita disponibilitatea geografică.

Acest din urmă aspect ar putea fi folosit de compania americană pentru a permite instalarea din alte surse doar în cadrul Uniunii Europene, acolo unde va fi obligată de lege.

Nu se ştie când exact va deschide Apple accesul la instalarea aplicaţiilor din alte surse, însă Digital Markets Act prevede ca termen limită de aplicare luna martie a anului viitor.

scroll to top