Închide

Au fost reluate lucrările la Drumul Expres DEx 4. Constructorul promite finalizarea unui tronson important anul acesta

Avatar
Lucrari Dex4 Tureni Ianuarie 2024

Foto: CNAIR

Timp de citire: 2 minute
  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că au fost reluate lucrările pe șantierul drumului care va lega DN 1 (lângă Tureni) de Autostrada Transilvania (A3).
  • Practic acest tronson de 4,96 km din DEx4 va funcționa ca o centură a municipiului Turda, traficul infernal fiind scos din oraș și deviat spre și dinspre Autostrada Transilvania. DEx4 se va continua până la Dej, pe centura Vâlcele-Apahida, urmând să totalizeze 70 de kilometri.
  • Stadiul lucrărilor ar fi ajuns la mijlocul lui ianuarie la circa 11%, finalizarea fiind prognozată peste un an de zile, în februarie 2025.

Lucrările au fost întrerupte la sfârșitul anului trecut, existând atunci temeri că lucrarea nu mai are finanțare. Mai trebuie spus un lucru: în octombrie 2023, pe șantierul de lângă Tureni erau mobilizați 220 de muncitori și 190 de utilaje.

La final de ianuarie, CNAIR anunță că pe șantierul viitorului DEx4 lucrează 130 de muncitori și 100 de utilaje, însă, când vremea o va permite, constructorul se va mobiliza mai intens.

Comunicatul CNAIR:

„S-au reluat lucrările și pe șantierul Legăturii A3 – DN1 (în dreptul localității Tureni):
 Lucrări în execuție:
Structuri;
Drenuri longitudinale (km. 0+800, km. 1+592);
Drumuri tehnologice.
În șantier sunt mobilizați un număr de 130 de muncitori și 100 de utilaje.

 

 

Antreprenor: Asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL;
Lungime drum expres: 5 kilometri;
Lungime bretele la nodul cu A3: 5 kilometri;
Lungime bretele la nodul cu DN1: 2,7 kilometri;
Durată contract: 18 luni – execuție;
Valoare contract: 562,6 milioane de lei, fără TVA;
Sursă de finanțare: POIM;
Stadiu actual: 11%.

Contractul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 21 august 2023 și are termen de execuție 18 luni – sfârșitul lunii februarie 2025. Constructorul a promis, însă, că va încheia lucrările mai repede, respectiv până la sărbătorile de iarnă din decembrie 2024.

scroll to top