Închide

Aurul, dolarul și americanii | Bursa crește când Trump se însănătoșește

Avatar
Donald Trump The Independent

Foto: The Independent

Timp de citire: 2 minute

Bursele au crescut luni, pe fondul speranțelor că președintele american Donald Trump va putea fi externat din spital luni, diminuând o parte din incertitudinea politică care a zguduit bursele globale în sesiunea precedentă, relatează Reuters.

Trump, în vârstă de 74 de ani, a fost transportat la spital pentru tratament pentru coronavirus vineri, dar medicii săi spun că a răspuns bine și că ar putea reveni luni la Casa Albă.

Acest lucru a ajutat la indicele S&P 500 e-mini futures să crească cu 0,82% în Asia, în timp ce contractele futures Nasdaq au câștigat 1,11%.

Indicele MSCI Asia-Pacific a crescut cu 0,63%.

Acțiunile australiene au crescut cu 2,37%, cel mai mare câștig zilnic din aproape două săptămâni. Nikkei din Japonia a crescut cu 1,39%. Piețele financiare din China sunt închise pentru sărbători legale.

Dolarul a crescut mai mult față de yen, dar a scăzut ușor față de francul elvețian, în deschidea a ceea ce ar putea fi o zi volatilă pe piețele globale, scrie Mediafax.

Medicii care îl tratează pe Trump spun că sunt mulțumiți de progresul său. Starea sănătății președintelui ar putea alimenta o creștere a burselor și a altor active riscante, în timp ce investitorii se pregătesc pentru perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din SUA de luna viitoare.

Cu mai puțin de o lună până la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, îmbolnăvirea lui Trump a fost o sursă de volatilitate a pieței.

Casa Albă a trimis inițial mesaje mixte despre starea de sănătate a lui Trump, ajutând la alimentarea incertitudinii politice.

Unii traderi au fost deosebit de îngrijorați de faptul că Trump a primit oxigen suplimentar și steroizi, care sunt utilizați în mod normal pentru tratarea cazurilor severe de COVID-19.

Dolarul SUA a crescut cu 0,22%, până la 105,60 yeni, dar a scăzut cu 0,3%, până la 0,9185 franci elvețieni, în condițiile în care unii investitori și-au ajustat pozițiile în valute de siguranță.

Dolarul australian a crescut cu 0,23%, la 0,7181 dolari, după ce guvernul australian a anunțat subvenții salariale suplimentare pentru a ajuta piața muncii.

Aurul, un alt activ cumpărat adesea în perioadele de incertitudine, a atins 1.898,90 dolari uncia.

Petrolul Brent a crescut cu 1,22% la 39,75 dolari pe baril, în timp ce țițeiul american a câștigat 1,46% până la 37,59 dolari pe baril.

scroll to top