Închide

Banca Gazprom și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiunile Statelor Unite

Avatar
moscow, russia, historical

Fotografie de falco pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Banca Gazprom, exportatorul de gaze rusesc, și trei televiziuni apropiate Kremlinului intră sub sancțiuni SUA, anunță BBC, în urma întâlnirii G7. De asemenea, Comisia de reglementare nucleară a SUA suspendă licențele exporturilor de materiale nucleare speciale către Rusia. Tototdată, americanii nu mai au voie să dea consultanță financiară sau să țină contabilitatea rușilor, potrivit G4Media.

Măsurile luate împotriva executivilor Gazprombank au fost primele care au implicat brațul comercial al gigantului rus al gazelor.

Până acum, SUA și aliații săi au evitat să impună măsuri împotriva băncii exportatorului de gaze, pe fondul temerilor că acestea ar putea duce la penurii de gaze pentru clienții din UE.

Noile restricții de control al exporturilor au fost menite să afecteze în mod direct efortul de război al lui Putin, inclusiv controale asupra motoarelor industriale, motoarelor și ventilatoarelor. În tandem, UE va impune, de asemenea, controale suplimentare asupra produselor chimice care contribuie la efortul militar rusesc, a declarat oficialul.

Casa Albă a mai spus că vor fi suspendate licențele pentru exporturile de materiale nucleare speciale către Rusia.

Liderii celor mai industrializate șapte economii ale lumii – G7 – au adoptat, de asemenea, o declarație comună în urma unei întâlniri online la care a participat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, transmite BBC. Întâlnirea a avut ca scop un dialog despre cum poate fi ajutată Ucraina mai mult în războiul declanșat de Rusia în 24 februarie.

scroll to top